Jun 2019

Kategorija Novice Spust

Še dva meseca do EP v spustu na divjih vodah na Soči

admin | Čet, 14.03.2019

Slovenija, natančneje Bovec, Kobarid in Trnovo ob Soči, bodo čez natanko dva meseca gostili evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah (14. -18. maj 2019). Vljudno vabljeni, da se nam pridružite ob soških brzicah. Vse informacije lahko najdete na: https://kayaksoca.wordpress.com/

Spustaši na pripravah pod španskim soncem

admin | Pon, 04.03.2019

Spustaše na divjih vodah v letošnji sezoni čakata dve veliki tekmovanji – evropsko prvenstvo v klasičnem spustu in sprintu na divjih vodah na Soči ter svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah v Španiji. Na izzive letošnjega leta se večina reprezentantov pripravlja v Španiji.

Spustaš Vid Debeljak zmagal v Avstraliji, slalomistka Urša Kragelj osma

admin | Sob, 16.02.2019

Na olimpijski progi v Penrithu so bile danes na sporedu prve finalne preizkušnje divjevodaškega festivala. Na tekmi v sprintu  na divjih vodah je v konkurenci kajakašev slavil slovenski reprezentant Vid Debeljak, v slalomskem delu tekme pa je v finalu veslala kajakašica Urša Kragelj in bila osma.

Bilten - Evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah, Bovec - Kobarid, Soča 2019

admin | Čet, 07.02.2019

Soške brzice bodo med 14. in 18. majem 2019 gostile evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah. Okvirni program tekmovanja, ki bo potekalo v Bovcu in Kobaridu, oziroma na slalomskem prizorišču v Trnovem ob Soči, lahko najdete na spletni strani prvenstva, kjer so na voljo tudi preostale informacije:

Bilten (v angleškem jeziku) je na voljo na tej povezavi: https://kayaksoca.files.wordpress.com/2019/02/soca-2019en.pdf

Organizacijske priprave na evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah

admin | Tor, 22.01.2019

Slovenija bo letos gostila dve veliki kajakaški tekmovanji – evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah in tekmo svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Prvenstvo stare celine v spustu bo gostila Soča, in sicer med 14. in 18. majem 2019.

Simon Oven prejel Rožančevo nagrado

admin | Sre, 28.11.2018

V Ljubljani so podelili Rožančeve nagrade, najvišja priznanja Mestne občine Ljubljana na področju športa. Za izjemne športne dosežke v preteklem letu je nagrado prejel spustaš na divjih vodah Simon Oven, ki se je letos veselil naslova svetovnega prvaka v klasičnem spustu, bil pa je tudi zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala.

Stopničke za slovenske spustaše na maratonu v Češkem Krumlovu

admin | Pon, 15.10.2018

Kar nekaj slovenskih spustašev se je minuli vikend mudilo na znanem kajakaškem maratonu v Češkem Krumlovu, kjer so tekmovali na sprinterski tekmi, pa tudi v 37-kilometrski maratonski preizkušnji. Med kajakaši sta na stopničke v sprintu stopila Vid Debeljak, ki je bil drugi, in Anže Urankar kot tretji.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225   »