Nov 2019

Kategorija Novice Spust

Anja Kancler srebrna na mladinskem EP v klasičnem spustu

admin | Pet, 31.08.2012

Kanuistka Anja Kancler je na evropskem mladinskem prvenstvu v spustu slovenski ekipi priveslala prvo kolajno. V klasičnem spustu je zasedla drugo mesto. Za zmagovalko Eliško Čapakovo s Češke je zaostala za pičlih deset stotink sekunde. To je za Anjo Kancler, hči nekdanjega vrhunskega kanuista Joška Kanclerja, že drugo odličje v kanuju v zadnjih dveh sezonah. Kolajno si je namreč priveslala že na lanskem svetovnem mladinskem prvenstvu v Opavi.

Kajakaši evropski prvaki v sprintu, Anja Kancler srebrna v klasičnem spustu

admin | Pet, 31.08.2012

Prvi dan evropskega mladinskega prvenstva v spustu , ki ga ta konec tedna gosti Solkan, je slovenska ekipa priveslala do dveh kolajn. Ekipa kajakašev je v sprinterski preizkušnji osvojila zlato kolajno, kanuistka Anja Kancler pa je že dopoldne priveslala do srebrnega odličja.

Spustaši po končanem svetovnem prvenstvu izjemno zadovoljni

admin | Tor, 03.07.2012

V nedeljo se je v Franciji končalo še eno, za slovenske tekmovalce, izjemno uspešno svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah. Nejc Žnidarčič se je iz La Plagna vrnil s tremi kolajnami, dvema zlatima in bronasto, Tim Kolar in Maks Frančeškin pa sta osvojila zlati kolajni skupaj z Žnidarčičem v ekipni sprinterski preizkušnji.

Nejc Žnidarčič ubranil naslov svetovnega prvaka, zlata tudi ekipa kajakašev

admin | Ned, 01.07.2012

Les Arcs, 1. 7. (STA) - Slovenski kajakaš Nejc Žnidarčič je na svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah v La Plagnu ubranil naslov prvaka v sprintu. Drugouvrščenega Nemca Tobiasa Bonga je prehitel za 1,08 sekunde, tretji pa je bil Britanec Ben Oakley, ki je zaostal za 1,42 sekunde. V finalu je od Slovencev veslal še Maks Frančeškin, ki je bil osmi.

Spustašem četrto mesto v klasičnem spustu SP

admin | Ned, 01.07.2012

Les Arcs - Slovenski kajakaši so na svetovnem prvenstvu v spustu v ekipnih vožnjah ostali brez kolajne. Na koncu so se morali zadovoljiti s četrtim mestom. Potem ko je Nejc Žnidarčič v klasičnem spustu zasedel odlično tretje mesto, so na klasični tekmi v ekipni vožnji kajakaši Simon Oven, Tim Kolar in Nejc Žnidarčič zasedli četrto mesto. Za bronom so slovenski kajakaši zaostali slabih šest sekund. Zmagali so Francozi, drugo mesto je pripadlo Čehom, tretja pa je bila ekipa Nemčije.

V finalu sprinta Žnidarčič, Frančeškin in Cof

admin | Ned, 01.07.2012

Predzadnji dan prvenstva so se tekmovalci pomerili v kvalifikacijah sprinterske preizkušnje, kjer je slovenska ekipa računala na kar nekaj odmevnih uvrstitev. Med kanuisti si je napredovanje v nedeljski finale priveslal Blaž Cof, med kajakaši pa se bosta v boj za kolajne podala branilec naslova Nejc Žnidarčič in Maks Frančeškin.

Nejc Žnidarčič bronast v klasičnem spustu

admin | Sre, 27.06.2012

Les Arcs, 27. 6. (STA) - Slovenski kajakaš Nejc Žnidarčič je osvojil bronasto kolajno v klasičnem spustu na svetovnem prvenstvu v La Plagnu. Žnidarčič je zaostal le za zmagovalcem, Nemcem Tobiasom Bongom, in drugouvrščenim Francozom Remijem Petejem. Slovenec je za zlato kolajno zaostal 2,48 sekunde.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232   »