Okt 2019

Kategorija Novice Spust

Nejc Žnidarčič zmagal v Franciji

admin | Tor, 15.05.2012

Najboljši slovenski kajakaš v spustu na divjih vodah je na močni mednarodni tekmi v Franciji znova dokazal, da sodi med najboljše svetovne tekmovalce v tej kajakaški disciplini. Na sprinterski preizkušnji je suvereno zmagal, v klasičnem spustu pa zasedel 4. mesto. V kanuju se je med deseterico uvrstil tudi Blaž Cof.

Nejc Žnidarčič, Ajda Novak in Peter Žnidaršič državni prvaki v spustu

admin | Sre, 02.05.2012

Najboljši slovenski spustaš na divjih vodah zadnjih let Nejc Žnidarčič je bil najboljši na državnem prvenstvu v klasičnem spustu, ki je potekalo na Savi Dolinki. V ženski konkurenci je bila najboljša Ajda Novak, med kanuisti je zmagal Peter Žnidaršič, med dvojci pa sta bila najboljša Kovačič in Testen.

Spustaši tekmovali za državne naslove

admin | Pet, 27.04.2012

Solkan je gostil tekmo državnega prvenstva v spust sprintu, ki je ob tem štela tudi kot izbirna tekma za sestavo članske in mladinske ekipe. Med kajakaši je bil najboljši Tim Kolar, med kanuisti Blaž Cof, med kajakašicami Ajda Novak, med kanuistkami Beti Medved, med dvojci pa sta bila najhitrejša Žnidaršič in Žgajnar.

Tim Kolar najhitrejši na Savi

admin | Pet, 06.04.2012

Slovenski spustaši so opravili s prvo izbirno tekmo za sestavo reprezentance, ki bo nastopala na najpomembnejših tekmovanjih v sezoni 2012. V konkurenci kajakašev je bil najboljši Tim Kolar, med kanuisti Peter Žnidaršič, med kajakašicami pa Neža Jarc.

V sprintu najhitrejši Nejc Žnidarčič

admin | Pet, 06.04.2012

Slovenski spustaši so nadaljevali s članskimi izbirnimi tekmami na reki Savi. Na sprinterski preizkušnji se je najbolj izkazal Nejc Žnidarčič. Med kanuisti je bil najboljši Peter Žnidaršič, med kajakašicami pa Neža Jarc.

Tudi spustaši začeli s sezono 2012

admin | Ned, 25.03.2012

Dan za slalomisti, ki so s prvim domačim tekmovanjem v letu 2012 sezono začeli v soboto, so trenutno pripravljenost v nedeljo s spustom od Medvod do Tacna preverili še spustaši. V konkurenci kajakašev je slavil Nejc Žnidarčič, med kajakašicami Ajda Novak, med kanuisti pa Hrvat Tomislav Lepan.

Še dve kolajni za mlade spustaše

admin | Pon, 01.08.2011

Slovenski spustaši na divjih vodah v češki Opavi nadaljujejo z odličnimi nastopi. Potem ko so na ekipni sprinterski tekmi kajakaši priveslali do naslova svetovnih mladinskih prvakov, sta na posamični tekmi v klasičnem spustu do kolajne priveslala tudi kanuistka Anja Kancler in kanuist Luka Žganjar.

Na svetovnem mladinskem prvenstvu v spustu na divjih vodah, ki ga gosti Opava, je po dnevu premora slovenska reprezentanca bogatejša za še dve kolajni. Do srebrne kolajne je priveslala kanuistka Anja Kancler, ki je sicer nastopala tudi v konkurenci kajakašic. Hči nekdanjega izvrstnega kanuista Joška Kanclerja je zaostala le za Francozinjo Marjolaine Hecquet, tretje mesto pa je osvojila češka kanuistka Denisa Foltysova.

Kolajno si je priveslal tudi kanuist Luka Žganjar, ki je zasedel tretje mesto. Novi svetovni prvak je postal Francoz Antoine Demateis, srebro pa je osvojil Čeh Vladimir Slanina. V konkurenci kanuistov sta nastopila še dva slovenska tekmovalca. Andrej Črepinšek je bil 12., Žiga Taljat pa 16.

Približno štiri sekunde so od kolajne ločile kajakašico Ajdo Novak, ki je zasedla peto mesto. Neža Vrevc je bila 13., Anja Kancler 14., Tonka Kadilnik pa 21. Kolajne so osvojile Švicarka Melanie Mathys, Čehinja Klara Padourova in Francozinja Manon Hostens.

Najboljši slovenski rezultat v konkurenci kajakašev je s...

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232