Avg 2019

Kategorija Novice Spust

V sprintu najhitrejši Nejc Žnidarčič

admin | Pet, 06.04.2012

Slovenski spustaši so nadaljevali s članskimi izbirnimi tekmami na reki Savi. Na sprinterski preizkušnji se je najbolj izkazal Nejc Žnidarčič. Med kanuisti je bil najboljši Peter Žnidaršič, med kajakašicami pa Neža Jarc.

Tudi spustaši začeli s sezono 2012

admin | Ned, 25.03.2012

Dan za slalomisti, ki so s prvim domačim tekmovanjem v letu 2012 sezono začeli v soboto, so trenutno pripravljenost v nedeljo s spustom od Medvod do Tacna preverili še spustaši. V konkurenci kajakašev je slavil Nejc Žnidarčič, med kajakašicami Ajda Novak, med kanuisti pa Hrvat Tomislav Lepan.

Še dve kolajni za mlade spustaše

admin | Pon, 01.08.2011

Slovenski spustaši na divjih vodah v češki Opavi nadaljujejo z odličnimi nastopi. Potem ko so na ekipni sprinterski tekmi kajakaši priveslali do naslova svetovnih mladinskih prvakov, sta na posamični tekmi v klasičnem spustu do kolajne priveslala tudi kanuistka Anja Kancler in kanuist Luka Žganjar.

Na svetovnem mladinskem prvenstvu v spustu na divjih vodah, ki ga gosti Opava, je po dnevu premora slovenska reprezentanca bogatejša za še dve kolajni. Do srebrne kolajne je priveslala kanuistka Anja Kancler, ki je sicer nastopala tudi v konkurenci kajakašic. Hči nekdanjega izvrstnega kanuista Joška Kanclerja je zaostala le za Francozinjo Marjolaine Hecquet, tretje mesto pa je osvojila češka kanuistka Denisa Foltysova.

Kolajno si je priveslal tudi kanuist Luka Žganjar, ki je zasedel tretje mesto. Novi svetovni prvak je postal Francoz Antoine Demateis, srebro pa je osvojil Čeh Vladimir Slanina. V konkurenci kanuistov sta nastopila še dva slovenska tekmovalca. Andrej Črepinšek je bil 12., Žiga Taljat pa 16.

Približno štiri sekunde so od kolajne ločile kajakašico Ajdo Novak, ki je zasedla peto mesto. Neža Vrevc je bila 13., Anja Kancler 14., Tonka Kadilnik pa 21. Kolajne so osvojile Švicarka Melanie Mathys, Čehinja Klara Padourova in Francozinja Manon Hostens.

Najboljši slovenski rezultat v konkurenci kajakašev je s...

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232