Okt 2020

Kategorija Novice Spust

Nejc Žnidarčič ubranil naslov svetovnega prvaka, zlata tudi ekipa kajakašev

admin | Ned, 01.07.2012

Les Arcs, 1. 7. (STA) - Slovenski kajakaš Nejc Žnidarčič je na svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah v La Plagnu ubranil naslov prvaka v sprintu. Drugouvrščenega Nemca Tobiasa Bonga je prehitel za 1,08 sekunde, tretji pa je bil Britanec Ben Oakley, ki je zaostal za 1,42 sekunde. V finalu je od Slovencev veslal še Maks Frančeškin, ki je bil osmi.

Spustašem četrto mesto v klasičnem spustu SP

admin | Ned, 01.07.2012

Les Arcs - Slovenski kajakaši so na svetovnem prvenstvu v spustu v ekipnih vožnjah ostali brez kolajne. Na koncu so se morali zadovoljiti s četrtim mestom. Potem ko je Nejc Žnidarčič v klasičnem spustu zasedel odlično tretje mesto, so na klasični tekmi v ekipni vožnji kajakaši Simon Oven, Tim Kolar in Nejc Žnidarčič zasedli četrto mesto. Za bronom so slovenski kajakaši zaostali slabih šest sekund. Zmagali so Francozi, drugo mesto je pripadlo Čehom, tretja pa je bila ekipa Nemčije.

V finalu sprinta Žnidarčič, Frančeškin in Cof

admin | Ned, 01.07.2012

Predzadnji dan prvenstva so se tekmovalci pomerili v kvalifikacijah sprinterske preizkušnje, kjer je slovenska ekipa računala na kar nekaj odmevnih uvrstitev. Med kanuisti si je napredovanje v nedeljski finale priveslal Blaž Cof, med kajakaši pa se bosta v boj za kolajne podala branilec naslova Nejc Žnidarčič in Maks Frančeškin.

Nejc Žnidarčič bronast v klasičnem spustu

admin | Sre, 27.06.2012

Les Arcs, 27. 6. (STA) - Slovenski kajakaš Nejc Žnidarčič je osvojil bronasto kolajno v klasičnem spustu na svetovnem prvenstvu v La Plagnu. Žnidarčič je zaostal le za zmagovalcem, Nemcem Tobiasom Bongom, in drugouvrščenim Francozom Remijem Petejem. Slovenec je za zlato kolajno zaostal 2,48 sekunde.

Prenos SP v spust sprintu iz Francije v živo na Šport TV

admin | Tor, 26.06.2012

Šport TV (Š1) bo v nedeljo, 1. 7. ob 10. uri, poskrbel za vse kajakaške navdušence. V živo bodo namreč prenašali tekmo svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah iz La Plagna. Na sporedu bo sprinterska preizkušnja, na kateri bodo med največjimi favoriti tudi slovenski tekmovalci, na čelu z branilcem naslova svetovnega prvaka, Nejcem Žnidarčičem.

Začelo se je svetovno prvenstvo v spustu

admin | Tor, 26.06.2012

S svečano otvoritvijo se je začelo svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah, ki bo trajalo do nedelje. A v našem taboru navkljub odlični pripravljenosti in napovedim, ni bilo veselja. Vest, da je po dolgi bolezni preminil Jošt Svetek, dolgoletni trener, vizionar in kajakaški delavec, je potrla vse v ekipi.

Svetovno prvenstvo v spustu v živo na Wildwater TV Italia

admin | Čet, 21.06.2012

Bliža se svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah, ki ga bo gostil francoski La Plagne. Za vse kajakaške navdušence bo na voljo internetni prenos tekmovanja, ki si ga boste lahko ogledali na www.wwtv.it/laplagne2012.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246  253   »
Eva Terčelj
Luka Božič