Jul 2020

Kategorija Novice Spust

Nejca Žnidarčiča ni ustavilo niti zlomljeno rebro

admin | Sob, 18.05.2019

Na Soči se je z vnovičnim slovenskim zmagoslavjem zaključilo člansko evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah. Nejc Žnidarčič je osvojil naslov evropskega prvaka v sprintu na divjih vodah, Anže Urankar je bil drugi, kajakaš Tim Novak in kanuist Blaž Cof sta zasedla četrti mesti, evropski prvak v klasičnem spustu Simon Oven pa je bil tokrat peti.

Kajakaši odlični v sprinterskih kvalifikacijah EP na Soči

admin | Pet, 17.05.2019

Predzadnji dan evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah v Trnovem ob Soči so se tekmovalke in tekmovalci pomerili v kvalifikacijah sprinta na divjih vodah. Slovenski kajakaši, ki so že pred prvenstvom v tej divjevodaški disciplini veljali za glavne favorite, so vlogo upravičili. Simon Oven je v kvalifikacijah postavil najboljši čas, Nejc Žnidarčič je bil tretji, Anže Urankar pa četrti. V finalu bosta veslala še kanuist Blaž Cof in kajakaš Tim Novak.

Na Soči tekmovali tudi veterani

admin | Čet, 16.05.2019

V okviru evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah so na Soči nastopili tudi veterani, a to tekmovanje je bilo neuradno in ni štelo za evropsko prvenstvo. V mednarodni konkurenci, kjer so bili med drugim na startu tudi Čehi, Slovaki, Nemci in Belgijci, so se izkazali tudi slovenski predstavniki. V konkurenci kajakašev, starostne kategorije B, je na tretje mesto priveslal Jože Hafner, ki je zaostal le za Nemcem Olafom Hartzem in Čehom Bohumilom Hrabcem. Med kanuisti je najhitrejši čas postavil Matej Hočevar, drugi pa je bil Joško Kancler.

Kajakašem na EP ekipno srebro v klasičnem spustu

admin | Čet, 16.05.2019

Spustaši na divjih vodah so tudi drugi dan evropskega prvenstva v Trnovem ob Soči poskrbeli za veselje. Kajakaši Simon Oven, Anže Urankar in Tim Novak so v ekipni tekmi klasičnega spusta namreč zaostali le za ekipo Češke in se veselili srebra.

Spustašem uvodni dan EP na Soči komplet kolajn

admin | Sre, 15.05.2019

Slovenski spustaši na divjih vodah so domače evropsko prvenstvo na Soči začeli na najboljši mogoči način. Kajakaš Simon Oven je postal evropski prvak v klasičnem spustu na divjih vodah, v isti konkurenci je Anže Urankar osvojil srebro, med kanuisti pa je Blaž Cof klasično preizkušnjo končal na tretjem mestu.

Jutri se začenja evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah na Soči

admin | Pon, 13.05.2019

Jutri zvečer se v Bovcu začenja prvo kajakaško evropsko prvenstvo v tej sezoni, in sicer evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah. Slovesno odprtje bo v torek, ob 20. uri v Kulturnem domu Bovec, medtem ko bodo tekmovanja potekala v Trnovem ob Soči. Nastopali bodo predstavniki 15 držav.

Bovec in Kobarid v pričakovanju evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah

admin | Pet, 10.05.2019

Le še nekaj dni nas loči od prvega vrhunca letošnje kajakaške sezone. Bovec in Kobarid bosta med torkom in soboto gostila najboljše evropske spustaše na divjih vodah, ki se bodo tretjič v zgodovini evropskih prvenstev za članske naslove evropskih prvakov merili na Soči.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246   »
Eva Terčelj
Luka Božič