Dec 2019

Kategorija Novice Spust

Bilten - Evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah, Bovec - Kobarid, Soča 2019

admin | Čet, 07.02.2019

Soške brzice bodo med 14. in 18. majem 2019 gostile evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah. Okvirni program tekmovanja, ki bo potekalo v Bovcu in Kobaridu, oziroma na slalomskem prizorišču v Trnovem ob Soči, lahko najdete na spletni strani prvenstva, kjer so na voljo tudi preostale informacije:

Bilten (v angleškem jeziku) je na voljo na tej povezavi: https://kayaksoca.files.wordpress.com/2019/02/soca-2019en.pdf

Organizacijske priprave na evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah

admin | Tor, 22.01.2019

Slovenija bo letos gostila dve veliki kajakaški tekmovanji – evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah in tekmo svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Prvenstvo stare celine v spustu bo gostila Soča, in sicer med 14. in 18. majem 2019.

Simon Oven prejel Rožančevo nagrado

admin | Sre, 28.11.2018

V Ljubljani so podelili Rožančeve nagrade, najvišja priznanja Mestne občine Ljubljana na področju športa. Za izjemne športne dosežke v preteklem letu je nagrado prejel spustaš na divjih vodah Simon Oven, ki se je letos veselil naslova svetovnega prvaka v klasičnem spustu, bil pa je tudi zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala.

Stopničke za slovenske spustaše na maratonu v Češkem Krumlovu

admin | Pon, 15.10.2018

Kar nekaj slovenskih spustašev se je minuli vikend mudilo na znanem kajakaškem maratonu v Češkem Krumlovu, kjer so tekmovali na sprinterski tekmi, pa tudi v 37-kilometrski maratonski preizkušnji. Med kajakaši sta na stopničke v sprintu stopila Vid Debeljak, ki je bil drugi, in Anže Urankar kot tretji.

Datum evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah je potrjen

admin | Pet, 07.09.2018

Najboljši evropski tekmovalci in tekmovalke v spustu na divjih vodah se vračajo v Slovenijo. Bovec in Kobarid bosta namreč med 14. in 18. majem 2019 gostila evropsko člansko prvenstvo v spustu na divjih vodah. Predlagani datum je potrdila delegatka evropske kajakaške zveze za spust na divjih vodah Nemka Manuela Gawehn. Spustaška tekmovanja najvišjega nivoja so pri nas stalnica, Bovec in Kobarid pa sta nazadnje prvenstvo stare celine gostila v sezoni 2013.

Maks Frančeškin ter brata Oštrbenk pri vrhu skupne razvrstitve ECA pokala v spustu

admin | Pet, 24.08.2018

Nekaj spustašev na divjih vodah se je v teh dneh mudilo na Češkem, kjer so organizirali še zadnje letošnje tekme v okviru ECA evropskega pokala v spustu na divjih vodah, hkrati pa tudi prvič serijo ECA evropskih pokalov v spustu za mladince. V skupni razvrstivi mladincev je zmagal kajakaš Vid Oštrbenk, ki je bil v absolutni konkurenci drugi, med člani je bil Maks Frančeškin tretji, Vid in Maj Oštrbenk pa sta bila med mladinci v dvojcu skupno druga.

Mladi spustaši z odliko zaključili EP za mladince in mlajše člane v Skopju

admin | Ned, 05.08.2018

V kanjonu Matka se je s posamičnimi in ekipnimi tekmami v sprintu na divjih vodah zaključilo letošnje evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Zadnji dan prvenstva je slovenska ekipa priveslala do štirih kolajn. Naslova evropskega prvaka do 23 let se je veselil kajakaš Anže Urankar, ki je bil kasneje s Timom Novakom in Vidom Oštrbenkom še prvi v ekipnih vožnjah. Vid Oštrbenk je novi mladinski evropski podprvak v kajaku, mladinki Eva Alina Hočevar in Lea Novak pa sta bili tretji v ženskem dvojcu.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232   »