Okt 2019

Kategorija Novice Spust

Anže Urankar najhitrejši v sprinterskih kvalifikacijah EP za mladince in mlajše člane

admin | Sob, 04.08.2018

Spustaši na divjih vodah so opravili s kvalifikacijami sprinta na divjih vodah na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Skopju. Med kajakaši do 23 let je najboljši čas postavil Anže Urankar, v isti konkurenci je bil Tim Novak tretji. V nedeljskem posamičnem finalu bomo poleg njiju videli še pet slovenskih čolnov.

V Skopju nova kolajna slovenskih kajakašic

admin | Pet, 03.08.2018

Slovenske divjevodašice v letošnji sezoni neumorno osvajajo odličja. Po včerajšnjem naslovu mladinskih evropskih prvakinj v klasičnem spustu, ki sta si ga v kanuističnem dvojcu priveslali Lea Novak in Eva Alina Hočevar, sta slovenski reprezentantki do kolajne v Skopju priveslali tudi danes. Tokrat v družbi Helene Domajnko. Slovenske kajakašice so bile v ekipni tekmi klasičnega spusta med mladinkami druge.

Eva Alina Hočevar in Lea Novak evropski mladinski prvakinji v spustu na divjih vodah

admin | Čet, 02.08.2018

V Skopju se je danes začelo evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Uvodni dan prvenstva so bile na sporedu posamične tekme v klasičnem spustu, kjer sta zablesteli mladinki Eva Alina Hočevar in Lea Novak. V ženskem kanuističnem dvojcu sta namreč priveslali do naslova evropskih prvakinj!

Pred spustaši evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane v Skopju

admin | Tor, 31.07.2018

Makedonija bo med sredo in nedeljo gostila prvenstvo stare celine v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Na reki Treski se bo za čim višja mesta potegovalo petnajst slovenskih reprezentantov, med katerimi bo tudi članski svetovni prvak v sprintu na divjih vodah iz sezone 2017 Anže Urankar. V mladinski konkurenci bosta tekmovali dobitnici kolajn z nedavnega svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v slalomu na divjih vodah Eva Alina Hočevar in Lea Novak.

Na svetovnem pokalu v Celju dvojna zmaga Debeljaka in Žnidarčiča

admin | Sob, 16.06.2018

V Celju se je s preizkušnjo sprinta na divjih vodah zaključila letošnja serija tekem za svetovni pokal. Z zmago je navijače, ki so tekmovalce bučno spodbujali z brega Savinje, razveselil Vid Debeljak, Nejc Žnidarčič pa je poskrbel za izjemen zaključek svetovnega pokala z drugim mestom. V skupnem seštevku svetovnega pokala je med kajakaši slavil Simon Oven, Anže Urankar je bil drugi, Vid Debeljak tretji. Med kanuisti je Blaž Cof v skupnem seštevku zasedel drugo mesto.

Danes na Savi pri Hrastniku svetovni pokal v klasičnem spustu, v soboto sprint v Celju

admin | Pet, 15.06.2018

Danes se s tekmo klasičnega spusta v Hrastniku začenja svetovni pokal v spustu na divjih vodah, jutri pa v Celju sledi še vrhunec s sprintersko tekmo. Vabljeni!

Startne liste in rezultati so oziroma bodo na voljo na: https://www.canoeicf.com/wildwater-canoeing-world-cup/celje-2018/rankings-results

Na svetovnem pokalu v Hrastniku zmaga Ovna in tretje mesto Cofa

admin | Pet, 15.06.2018

Savske brzice pri Hrastniku so danes gostile tekmo svetovnega pokala v klasičnem spustu na divjih vodah. Med kajakaši se je z zmago izkazal Simon Oven, Tim Novak je bil četrti, med kanuisti pa je do brona priveslal Blaž Cof.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232   »