Jul 2020

Kategorija Novice Spust

Oven, Novakova in Cof državni prvaki v klasičnem spustu

admin | Sob, 06.04.2019

Na Savi Dolinki je danes potekalo državno prvenstvo v klasičnem spustu na divjih vodah, hkrati pa tudi prva članska izbirna tekma za sestavo reprezentance, ki bo maja nastopala na evropskem prvenstvu v spustu na divjih vodah v Trnovem ob Soči, septembra pa na svetovnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah v Španiji. Državne naslove v klasičnem spustu so si priveslali kajakaš Simon Oven, kajakašica Ajda Novak in kanuist Blaž Cof.

Blaž Cof najboljši športnik Medvod

admin | Tor, 19.03.2019

Občina Medvode je že na 19. prireditvi Večer športa nagradila najboljše športnike in športnice preteklega leta. Glavno nagrado za najboljšega športnika Medvod v letu 2018 je prejel kanuist na divjih vodah Blaž Cof. Kanuist tacenskega kluba je v lanski sezoni zablestel na svetovnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah, kjer si je priveslal naslov svetovnega prvaka, odlično pa je tekmoval tudi na tekmah za svetovni pokal, kjer je z zmago in dvema tretjima mestoma na tekmah svetovnega pokala v skupnem seštevku te serije zasedel drugo mesto.

Še dva meseca do EP v spustu na divjih vodah na Soči

admin | Čet, 14.03.2019

Slovenija, natančneje Bovec, Kobarid in Trnovo ob Soči, bodo čez natanko dva meseca gostili evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah (14. -18. maj 2019). Vljudno vabljeni, da se nam pridružite ob soških brzicah. Vse informacije lahko najdete na: https://kayaksoca.wordpress.com/

Spustaši na pripravah pod španskim soncem

admin | Pon, 04.03.2019

Spustaše na divjih vodah v letošnji sezoni čakata dve veliki tekmovanji – evropsko prvenstvo v klasičnem spustu in sprintu na divjih vodah na Soči ter svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah v Španiji. Na izzive letošnjega leta se večina reprezentantov pripravlja v Španiji.

Spustaš Vid Debeljak zmagal v Avstraliji, slalomistka Urša Kragelj osma

admin | Sob, 16.02.2019

Na olimpijski progi v Penrithu so bile danes na sporedu prve finalne preizkušnje divjevodaškega festivala. Na tekmi v sprintu  na divjih vodah je v konkurenci kajakašev slavil slovenski reprezentant Vid Debeljak, v slalomskem delu tekme pa je v finalu veslala kajakašica Urša Kragelj in bila osma.

Bilten - Evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah, Bovec - Kobarid, Soča 2019

admin | Čet, 07.02.2019

Soške brzice bodo med 14. in 18. majem 2019 gostile evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah. Okvirni program tekmovanja, ki bo potekalo v Bovcu in Kobaridu, oziroma na slalomskem prizorišču v Trnovem ob Soči, lahko najdete na spletni strani prvenstva, kjer so na voljo tudi preostale informacije:

Bilten (v angleškem jeziku) je na voljo na tej povezavi: https://kayaksoca.files.wordpress.com/2019/02/soca-2019en.pdf

Organizacijske priprave na evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah

admin | Tor, 22.01.2019

Slovenija bo letos gostila dve veliki kajakaški tekmovanji – evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah in tekmo svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Prvenstvo stare celine v spustu bo gostila Soča, in sicer med 14. in 18. majem 2019.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246   »
Eva Terčelj
Luka Božič