Jun 2019

Kategorija Novice Spust

Blaž Cof in Nejc Žnidarčič svetovna prvaka, Debeljak drugi, Urankar tretji; zlata tudi ekipa kajakašev

admin | Ned, 03.06.2018

Že v sobotnih sprinterskih kvalifikacijah svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah v Švici so naši tekmovalci nakazali, da bodo v finalu naskakovali najvišja mesta. Do presenečenj ni prišlo, saj so vsi slovenski reprezentanti zasedli mesta pri vrhu. V kanuju si je naslov svetovnega prvaka priveslal Blaž Cof, v kajaku pa so prva tri mesta zasedli novi prvak Nejc Žnidarčič, Vid Debeljak in branilec naslova iz lanskega leta Anže Urankar, ki je bil tokrat tretji. Uspeh je s šestim mestom dopolnil Simon Oven. Po takšnih posamičnih uvrstitvah je bila seveda v mislih le ekipna zmaga. Žnidarčiču, Debeljaku in Urankarju je uspelo, veselili so se naslova svetovnih prvakov.

Spustaši v kvalifikacijah SP z odliko

admin | Sob, 02.06.2018

Spustaši so zablesteli v prvi kvalifikacijski vožnji sprinta na svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah v Švici. Med kajakaši je kot prvi končal Vid Debeljak, drugi je bil Nejc Žnidarčič, tretji Anže Urankar, četrti pa Simon Oven. Med kanuisti je v prvi kvalifikacijski vožnji peto mesto zasedel Blaž Cof.

Kajakaši v ekipni tekmi SP v spustu četrti

admin | Pet, 01.06.2018

V švicarski Muoti se nadaljuje svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah. Po četrtkovem naslovu svetovnega prvaka v klasičnem spustu Simon Oven ni imel veliko časa za slavje, saj so že danes tekmovali v ekipni tekmi klasičnega spusta. Slovenski kajakaši Simon Oven, Nejc Žnidarčič in Anže Urankar so bili četrti.

Simon Oven svetovni prvak v klasičnem spustu

admin | Čet, 31.05.2018

V švicarski Muoti se je s posamičnimi preizkušnjami klasičnega spusta začelo svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah, na katerega je slovenska ekipa odpotovala z izjemno visokimi cilji. Ti so se izpolnili že v prvem koraku, saj je ljubljanski kajakaš Simon Oven priveslal do naslova svetovnega prvaka. Med deseterico najboljših sta se uvrstila še Nejc Žnidarčič, ki je bil peti med kajakaši, in kanuist Blaž Cof, ki je bil osmi.

Spustaši jutri že za prve naslove svetovnih prvakov

admin | Sre, 30.05.2018

Danes se z otvoritvijo začenja svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah, ki ga letos gosti švicarska Muota. Sicer malo številčna slovenska ekipa, tekmovali bodo štirje kajakaši in en kanuist, cilja na najvišja mesta.

Danes se je z otvoritvijo v Muotathalu v Švici začelo svetovno prvenstvo v spustu

admin | Sre, 30.05.2018

Istoimenska reka Muota je sicer meliorirana po skoraj celotni dolžini proge, a vseeno je njen padec več kot 1m na 100 metrov reke. To pomeni hitro vodo, ki leti preko skal in ustvarja res velike in tudi zahrbtne vodne tvorbe. To je preizkusilo že kar nekaj tekmovalcev, nekateri so čoln celo izgubili, drugi le pošteno polomili. Naši tekmovalci na srečo niso imeli težav. Na splošno jih bolj skrbi vsak dan nižji vodostaj. Odlično obvladovanje divje vode jim nudi prednost pred ostalimi tekmovalci iz 24 držav.

Spustaši odštevajo dneve do začetka SP v Švici

admin | Tor, 22.05.2018

Le še dober teden nas loči od začetka svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah, ki ga bo gostila Švica. Slovenske barve bo zastopalo pet tekmovalcev, ki bodo glede na rezultate preteklih sezon spadali v ožji krog favoritov za najvišja mesta. V konkurenci kajakašev bodo tekmovali Anže Urankar, Nejc Žnidarčič, Simon Oven in Vid Debeljak, v kanuju pa Blaž Cof. Švicarska Muota bo najboljše divjevodaše na svetovnem prvenstvu pozdravila prvič po 45 letih, sicer pa so naši tekmovalci odlične rezultate dosegli na lanskoletnem svetovnem pokalu, kjer se je z zmago v klasičnem spustu izkazal Simon Oven, za dvojno zmago v sprintu na divjih vodah pa sta poskrbela Nejc Žnidarčič in Vid Debeljak.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225   »