Dec 2019

Kategorija Novice Spust

Simon Oven svetovni prvak v klasičnem spustu

admin | Čet, 31.05.2018

V švicarski Muoti se je s posamičnimi preizkušnjami klasičnega spusta začelo svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah, na katerega je slovenska ekipa odpotovala z izjemno visokimi cilji. Ti so se izpolnili že v prvem koraku, saj je ljubljanski kajakaš Simon Oven priveslal do naslova svetovnega prvaka. Med deseterico najboljših sta se uvrstila še Nejc Žnidarčič, ki je bil peti med kajakaši, in kanuist Blaž Cof, ki je bil osmi.

Spustaši jutri že za prve naslove svetovnih prvakov

admin | Sre, 30.05.2018

Danes se z otvoritvijo začenja svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah, ki ga letos gosti švicarska Muota. Sicer malo številčna slovenska ekipa, tekmovali bodo štirje kajakaši in en kanuist, cilja na najvišja mesta.

Danes se je z otvoritvijo v Muotathalu v Švici začelo svetovno prvenstvo v spustu

admin | Sre, 30.05.2018

Istoimenska reka Muota je sicer meliorirana po skoraj celotni dolžini proge, a vseeno je njen padec več kot 1m na 100 metrov reke. To pomeni hitro vodo, ki leti preko skal in ustvarja res velike in tudi zahrbtne vodne tvorbe. To je preizkusilo že kar nekaj tekmovalcev, nekateri so čoln celo izgubili, drugi le pošteno polomili. Naši tekmovalci na srečo niso imeli težav. Na splošno jih bolj skrbi vsak dan nižji vodostaj. Odlično obvladovanje divje vode jim nudi prednost pred ostalimi tekmovalci iz 24 držav.

Spustaši odštevajo dneve do začetka SP v Švici

admin | Tor, 22.05.2018

Le še dober teden nas loči od začetka svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah, ki ga bo gostila Švica. Slovenske barve bo zastopalo pet tekmovalcev, ki bodo glede na rezultate preteklih sezon spadali v ožji krog favoritov za najvišja mesta. V konkurenci kajakašev bodo tekmovali Anže Urankar, Nejc Žnidarčič, Simon Oven in Vid Debeljak, v kanuju pa Blaž Cof. Švicarska Muota bo najboljše divjevodaše na svetovnem prvenstvu pozdravila prvič po 45 letih, sicer pa so naši tekmovalci odlične rezultate dosegli na lanskoletnem svetovnem pokalu, kjer se je z zmago v klasičnem spustu izkazal Simon Oven, za dvojno zmago v sprintu na divjih vodah pa sta poskrbela Nejc Žnidarčič in Vid Debeljak.

Mladi spustaši v Solkanu nastopili na izbirni tekmi

admin | Sob, 19.05.2018

Solkan je gostil izbirno tekmo v sprintu na divjih vodah za uvrstitev v mladinsko reprezentanco, ki jo avgusta čaka nastop na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Skopju. V konkurenci kajakašic je bila najboljša Lea Novak, med kanuistkami Eva Alina Hočevar, med kajakaši Vid Oštrbenk, med kanuisti pa Maj Oštrbenk. Eva Alina Hočevar in Lea Novak sta nastopili tudi v C2.

Spustaši na divjih vodah na svetovno prvenstvo odhajajo z visokimi cilji

admin | Pon, 14.05.2018

Slovenska reprezentanca v spustu na divjih vodah jutri odhaja v Švico, kjer bodo opravili priprave pred svetovnim prvenstvom v tej kajakaški disciplini. Svetovno prvenstvo v Muoti se bo sicer začelo 31. maja. Slovenske barve bo zastopalo pet tekmovalcev, ki bodo glede na rezultate preteklih sezon spadali v ožji krog favoritov za najvišja mesta. V konkurenci kajakašev bodo tekmovali Anže Urankar, Nejc Žnidarčič, Simon Oven in Vid Debeljak, v kanuju pa Blaž Cof.

Spustaši na divjih vodah zaključili z izbirnimi tekmami

admin | Čet, 03.05.2018

Trnovo ob Soči je gostilo še zadnje dejanje letošnjih izbirnih tekem za sestavo slovenske reprezentance v spustu na divjih vodah. Krotilci divjih brzic so se pomerili tako v preizkušnji klasičnega spusta kot v sprintu na divjih vodah. Večjih presenečenj ni bilo.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232   »