Jul 2020

Kategorija Novice Spust

Eva Alina Hočevar in Lea Novak evropski mladinski prvakinji v spustu na divjih vodah

admin | Čet, 02.08.2018

V Skopju se je danes začelo evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Uvodni dan prvenstva so bile na sporedu posamične tekme v klasičnem spustu, kjer sta zablesteli mladinki Eva Alina Hočevar in Lea Novak. V ženskem kanuističnem dvojcu sta namreč priveslali do naslova evropskih prvakinj!

Pred spustaši evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane v Skopju

admin | Tor, 31.07.2018

Makedonija bo med sredo in nedeljo gostila prvenstvo stare celine v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Na reki Treski se bo za čim višja mesta potegovalo petnajst slovenskih reprezentantov, med katerimi bo tudi članski svetovni prvak v sprintu na divjih vodah iz sezone 2017 Anže Urankar. V mladinski konkurenci bosta tekmovali dobitnici kolajn z nedavnega svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v slalomu na divjih vodah Eva Alina Hočevar in Lea Novak.

Na svetovnem pokalu v Celju dvojna zmaga Debeljaka in Žnidarčiča

admin | Sob, 16.06.2018

V Celju se je s preizkušnjo sprinta na divjih vodah zaključila letošnja serija tekem za svetovni pokal. Z zmago je navijače, ki so tekmovalce bučno spodbujali z brega Savinje, razveselil Vid Debeljak, Nejc Žnidarčič pa je poskrbel za izjemen zaključek svetovnega pokala z drugim mestom. V skupnem seštevku svetovnega pokala je med kajakaši slavil Simon Oven, Anže Urankar je bil drugi, Vid Debeljak tretji. Med kanuisti je Blaž Cof v skupnem seštevku zasedel drugo mesto.

Danes na Savi pri Hrastniku svetovni pokal v klasičnem spustu, v soboto sprint v Celju

admin | Pet, 15.06.2018

Danes se s tekmo klasičnega spusta v Hrastniku začenja svetovni pokal v spustu na divjih vodah, jutri pa v Celju sledi še vrhunec s sprintersko tekmo. Vabljeni!

Startne liste in rezultati so oziroma bodo na voljo na: https://www.canoeicf.com/wildwater-canoeing-world-cup/celje-2018/rankings-results

Na svetovnem pokalu v Hrastniku zmaga Ovna in tretje mesto Cofa

admin | Pet, 15.06.2018

Savske brzice pri Hrastniku so danes gostile tekmo svetovnega pokala v klasičnem spustu na divjih vodah. Med kajakaši se je z zmago izkazal Simon Oven, Tim Novak je bil četrti, med kanuisti pa je do brona priveslal Blaž Cof.

V Celju divjevodaški svetovni in olimpijski prvaki

admin | Sre, 13.06.2018

Ljubitelji spusta na divjih vodah že nestrpno pričakujejo konec tedna. V petek in soboto bo Slovenija namreč gostila finalni tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah. V petek bo v Hrastniku potekala preizkušnja v klasičnem spustu, v soboto pa še vrhunec s sprintersko preizkušnjo na celjski Špici, kjer se obeta atraktiven večerni finale pod reflektorji.

Na svetovnem pokalu v Banjaluki zlato za Cofa in Urankarja, srebro Debeljaku

admin | Pon, 11.06.2018

Slovenski spustaši so odlično nastopili tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah, ki je ta konec tedna potekala v Banjaluki. Med kanuisti se je zmage v sprintu na divjih vodah veselil Blaž Cof, med kajakaši je zmagal Anže Urankar, Vid Debeljak pa je bil drugi.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239  246   »
Eva Terčelj
Luka Božič