Dec 2019

Kategorija Novice Spust

Spustaši odštevajo dneve do začetka SP v Švici

admin | Tor, 22.05.2018

Le še dober teden nas loči od začetka svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah, ki ga bo gostila Švica. Slovenske barve bo zastopalo pet tekmovalcev, ki bodo glede na rezultate preteklih sezon spadali v ožji krog favoritov za najvišja mesta. V konkurenci kajakašev bodo tekmovali Anže Urankar, Nejc Žnidarčič, Simon Oven in Vid Debeljak, v kanuju pa Blaž Cof. Švicarska Muota bo najboljše divjevodaše na svetovnem prvenstvu pozdravila prvič po 45 letih, sicer pa so naši tekmovalci odlične rezultate dosegli na lanskoletnem svetovnem pokalu, kjer se je z zmago v klasičnem spustu izkazal Simon Oven, za dvojno zmago v sprintu na divjih vodah pa sta poskrbela Nejc Žnidarčič in Vid Debeljak.

Mladi spustaši v Solkanu nastopili na izbirni tekmi

admin | Sob, 19.05.2018

Solkan je gostil izbirno tekmo v sprintu na divjih vodah za uvrstitev v mladinsko reprezentanco, ki jo avgusta čaka nastop na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Skopju. V konkurenci kajakašic je bila najboljša Lea Novak, med kanuistkami Eva Alina Hočevar, med kajakaši Vid Oštrbenk, med kanuisti pa Maj Oštrbenk. Eva Alina Hočevar in Lea Novak sta nastopili tudi v C2.

Spustaši na divjih vodah na svetovno prvenstvo odhajajo z visokimi cilji

admin | Pon, 14.05.2018

Slovenska reprezentanca v spustu na divjih vodah jutri odhaja v Švico, kjer bodo opravili priprave pred svetovnim prvenstvom v tej kajakaški disciplini. Svetovno prvenstvo v Muoti se bo sicer začelo 31. maja. Slovenske barve bo zastopalo pet tekmovalcev, ki bodo glede na rezultate preteklih sezon spadali v ožji krog favoritov za najvišja mesta. V konkurenci kajakašev bodo tekmovali Anže Urankar, Nejc Žnidarčič, Simon Oven in Vid Debeljak, v kanuju pa Blaž Cof.

Spustaši na divjih vodah zaključili z izbirnimi tekmami

admin | Čet, 03.05.2018

Trnovo ob Soči je gostilo še zadnje dejanje letošnjih izbirnih tekem za sestavo slovenske reprezentance v spustu na divjih vodah. Krotilci divjih brzic so se pomerili tako v preizkušnji klasičnega spusta kot v sprintu na divjih vodah. Večjih presenečenj ni bilo.

Simon Oven priveslal do naslova državnega prvaka v klasičnem spustu

admin | Sob, 28.04.2018

Po državnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah na Kolpi pred dvema tednoma so se slovenski spustaši za naslove prvakov tokrat pomerili še v klasičnem spustu. Preizkušnja na Savi Dolinki je bila tudi druga izbirna tekma za sestavo reprezentance ter štela za točke ICF. Med kajakaši je državni prvak postal Simon Oven, med kajakašicami Ajda Novak, med kanuisti pa Blaž Cof.

Vid Oštrbenk šesti v Banjaluki

admin | Ned, 22.04.2018

Po sobotni preizkušnji klasičnega spusta je danes v Banjaluki potekalo še tekmovanje v sprintu na divjih vodah, tekma pa je štela za evropski pokal. Slovenske barve sta zastopala brata Vid in Maj Oštrbenk iz Kajak kanu kluba Čatež. V konkurenci kajakašev je Vid Oštrbenk osvojil šesto mesto, z dvema sekundama zaostanka za zmagovalcem tekmovanja domačinom Darkom Savićem. Pol sekunde za Savičem je na drugem mestu zaostal Avstrijec Andreas Bosina, tretje mesto pa si je priveslal Srb Marko Marjanović. Med kanuisti je veslal Maj Oštrbenk in osvojil končno enajsto mesto. Za dvojno hrvaško zmago sta poskrbela Luka Obadić in Ivan Tolić, tretje mesto pa je zasedel Srb Pavle Zdravković.

Brata Oštrbenk na stopničkah v Banjaluki

admin | Sob, 21.04.2018

Medtem ko sprinterji na mirnih vodah tekmujejo v Zagrebu, slalomisti na divjih vodah pa v Liptovskem Mikulašu, sta se predstavnika kajakaškega kluba iz Čateža Vid in Maj Oštrbenk odpravila v Bosno in Hercegovino ter tam nastopila v klasičnem spustu na divjih vodah za ICF ranking. Mlada tekmovalca, oba sta veslala v kategoriji mladincev, sta na reki Vrbas v Banjaluki nastopila dobro in se uvrstila na stopničke. Vid Oštrbenk je zmagal med kajakaši, in sicer z veliko prednostjo več kot 20 sekund pred Srbom Markom Jovićem, tretji je bil Bošnjak Dušan Mačkić. Maj Oštrbenk je nastopil v kanuju in zasedel tretje mesto. Prehitela sta ga Matej Zonjić in Luka Zubčić.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239   »