Jun 2019

Kategorija Novice Spust

Maks Frančeškin na Kitajskem do drugega mesta

admin | Pon, 11.12.2017

Štirje naši tekmovalci so se na povabilo kitajskih organizatorjev udeležili štirih promocijskih tekmovanj v zgornjem toku Rumene reke na Kitajskem. Tekmovanja imajo skupni nagradni sklad v višini 30.000 dolarjev. Ta vikend je potekalo prvo tekmovanje v prirejenem slalomu med bojami na popolnoma mirni vodi. Proga je bila kratka (le 42 sekund za prvega), merjenje časov pa ročno, tako da so rezultati verjetno bolj vprašljivi, a kaj hočemo, če pa je na veliko veselje domačinov zmagal kitajski reprezentant Haoran Zhu, pred Maksom Frančeškinom in še enim Kitajcem Taom Yuanom. Četrto mesto je osvojil Zeyang Zhang, pred Anžetom Urankarjem, ki je bil peti. Šesto mesto je osvojil Nejc Žnidarčič, pred Francozom Paulom Jeanom. Simon Oven se med 43 kajakaši ni uvrstil v finalno deseterico. Skupaj se je pomerilo 43 kajakašev, izmed katerih pa je bilo le 20 resnično dobrih tekmovalcev, od tega 13 tujcev in 7 kitajskih reprezentantov.

Na krumlovskem maratonu slovenski spustaši znova med najboljšimi

admin | Tor, 17.10.2017

Češki Krumlov je gostil tradicionalni kajakaški maraton, na katerem slovenski spustaši na divjih vodah vsako leto dosegajo odlične rezultate. Enako je bilo tudi letos. Kot uvod v tradicionalno maratonsko preizkušnjo, ki je privabila kajakaše, kajakašice in kanuiste iz več kot 20 držav, so organizirali tudi sprintersko tekmovanje v centru mesta.

Sprinterjem na divjih vodah komplet kolajn – Urankar svetovni prvak, Žnidarčič drugi, Cof tretji

admin | Sob, 30.09.2017

Divjevodaško prizorišče v francoskem Pauju bo imelo v zgodovini slovenskega kajakaštva prav posebno mesto. Naslov svetovnega prvaka Benjamina Savška, bron Petra Kauzerja ter še en bron slalomske kajakaške ekipe so z izjemnimi rezultati kronali še sprinterji na divjih vodah. V sobotnem večernem finalu so dvema kolajnama torkovih ekipnih tekem dodali še komplet posamičnih kolajn. Anže Urankar si je priveslal naslov svetovnega prvaka med kajakaši, v istem finalu je Nejc Žnidarčič osvojil srebrno odličje, Blaž Cof pa je enkraten dan zaključil z bronom med kanuisti.

Žnidaršič in Žganjar v finale SP s četrtim časom kvalifikacij

admin | Čet, 28.09.2017

V Franciji ta teden na istem prizorišču kot svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah poteka tudi svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah. Po včerajšnjih uspešnih kvalifikacijah, ko je Nejc Žnidarčič postavil najboljši čas, Anže Urankar pa je bil drugi med kajakaši, je bil tudi drugi kvalifikacijski dan za slovensko ekipo uspešen. Peter Žnidaršič in Luka Žganjar sta namreč v konkurenci dvojcev postavila četrti čas kvalifikacij. Z drugim časom druge vožnje sta zanesljivo v finale napredovala tudi Maks Frančeškin in Simon Hočevar.

Niti bolezen ne ustavi hitrega Nejca Žnidarčiča

admin | Sre, 27.09.2017

Po slalomistih na divjih vodah so v kvalifikacijah svetovnega prvenstva v Franciji nastopili še sprinterji na divjih vodah. Slovenski tekmovalci so bili izvrstni. Nejc Žnidarčič je postavil najboljši čas med kajakaši, drugi je bil Anže Urankar, s prvim nastopom pa si je finale priveslal tudi Blaž Cof. V drugi vožnji je bil Simon Oven najhitrejši med kajakaši, Vid Debeljak pa je zasedel peto mesto. Tudi kanuist Simon Hočevar si je priveslal finale z drugo vožnjo.

Spustašem na divjih vodah uvodni dan SP srebro in bron

admin | Tor, 26.09.2017

Po bronasti kolajni kajakašev v slalomskem delu svetovnega prvenstva, ki ta konec tedna poteka v francoskem Pauju, so se popoldne zelo izkazali tudi spustaši na divjih vodah. Na zahtevni progi v Pauju so kanuisti Simon Hočevar, Luka Žganjar in Blaž Cof v sprinterski preizkušnji spusta na divjih vodah osvojili bron, kajakaši Nejc Žnidarčič, Simon Oven in Anže Urankar pa so bili drugi.

Anže Urankar in Simon Oven zmagovalca skupnega seštevka ECA pokala v spustu na divjih vodah, Novak tretji

admin | Sre, 30.08.2017

Na Češkem se je pretekli teden zaključila serija ECA evropskega pokala v sprintu na divjih vodah. V sezoni 2017 so se divjevodaši za točke ECA pokala potegovali na štirih tekmah. Dve sta potekali spomladi, in sicer v Skopju in Banjaluki, dve pa avgusta na Češkem – v Čeških Budejovicah in Roudnicah, le nekaj kilometrov oddaljenih od Račic, kjer sta blesteli mirnovodašici Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janić. V skupnem seštevku so se izkazali slovenski tekmovalci, ki so zasedli prva mesta v konkurenci kajakašev. Simon Oven in Anže Urankar sta si delila prvo mesto, Tim Novak pa je bil skupno tretji.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225   »