Okt 2019

Kategorija Novice Spust

V Banjaluki dve četrti mesti v klasičnem spustu

admin | Sob, 27.07.2019

Po enkratnem petku, ko so spustaši na divjih vodah v konkurenci mladincev in mlajših članov na svetovnem prvenstvu v Banjaluki osvojili devet kolajn v posamičnih in ekipnih tekmah, so bile danes na sporedu preizkušnje v klasičnem spustu. Do odličnih četrtih mest so priveslali Urban Novak v mladinski konkurenci kajakašev in mladinski kanuistični dvojec Martin Gale - Nejc Gradišek.

Spustaši blesteli na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane

admin | Pet, 26.07.2019

V Banjaluki so na svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane podelili prve komplete kolajn. Na sporedu so bila posamična finala in ekipne preizkušnje v sprintu na divjih vodah, slovenska ekipa pa je osvojila devet kolajn. Naslov svetovnega prvaka do 23 let si je priveslal Anže Urankar, med mladinci pa je bil najboljši Vid Oštrbenk. Do zlata pa je v ekipni tekmi kajakašev do 23 let prišla tudi postava Urankar, Tim Novak, Oštrbenk.

Mladi spustaši odlični v kvalifikacijah svetovnega prvenstva v Banjaluki

admin | Čet, 25.07.2019

V Banjaluki se je s kvalifikacijami v sprintu na divjih vodah začelo svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Slovenska ekipa se je uvodni dan odlično odrezala, saj sta v kvalifikacijah obstala le dva slovenska čolna. Med najboljšo trojico so kvalifikacijski nastop končali Ana Šteblaj, Maj Oštrbenk, Vid Oštrbenk, Vid in Maj Oštrbenk v dvojcu in Anže Urankar med kajakaši do 23 let.

V Banjaluki se začenja svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane

admin | Tor, 23.07.2019

Na Vrbasu bo med četrtkom in nedeljo potekalo svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, kjer bodo med glavnimi favoriti tudi mladi slovenski divjevodaši. Uradno odprtje prvenstva bo jutri.

Nejc Žnidarčič zmagal na svetovnem pokalu v Treignacu

admin | Ned, 09.06.2019

Francoski Treignac je po 19 letih znova gostil tekmovanje najvišjega nivoja v spustu na divjih vodah. Leta 2000 so se merili za naslove svetovnih prvakov, tokrat pa je tam potekala tekma za svetovni pokal. Slovenci so v sprinterski preizkušnji nastopili zelo dobro. Nejc Žnidarčič je zmagal med kajakaši, Simon Oven je bil peti, mladinec Urban Novak pa 13.

Simon Oven v Treignacu tik pod zmagovalnimi stopničkami

admin | Sob, 08.06.2019

V francoskem Treignacu ta konec tedna poteka tekma za svetovni pokal v spustu na divjih vodah, kjer nastopajo tudi trije slovenski predstavniki. Med kajakaši so tekmovali Simon Oven, Nejc Žnidarčič in Urban Novak. Simon Oven je klasično preizkušnjo končal na četrtem mestu.

Spustaši ta konec tedna na svetovnem pokalu v Franciji

admin | Pet, 07.06.2019

Slalomisti na divjih vodah so s preizkušnjami v Franciji zaključili prejšnjo nedeljo, ta konec tedna pa se tam nahajajo spustaši na divjih vodah. V Treignacu bo nastopila majhna slovenska ekipa z le tremi člani. V Franciji bosta tekmovala aktualna svetovna in evropska prvaka Simon Oven in Nejc Žnidarčič ter mladinski reprezentant Urban Novak.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232   »