Jun 2019

Kategorija Novice Spust

Na Soči tekmovali tudi veterani

admin | Čet, 16.05.2019

V okviru evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah so na Soči nastopili tudi veterani, a to tekmovanje je bilo neuradno in ni štelo za evropsko prvenstvo. V mednarodni konkurenci, kjer so bili med drugim na startu tudi Čehi, Slovaki, Nemci in Belgijci, so se izkazali tudi slovenski predstavniki. V konkurenci kajakašev, starostne kategorije B, je na tretje mesto priveslal Jože Hafner, ki je zaostal le za Nemcem Olafom Hartzem in Čehom Bohumilom Hrabcem. Med kanuisti je najhitrejši čas postavil Matej Hočevar, drugi pa je bil Joško Kancler.

Kajakašem na EP ekipno srebro v klasičnem spustu

admin | Čet, 16.05.2019

Spustaši na divjih vodah so tudi drugi dan evropskega prvenstva v Trnovem ob Soči poskrbeli za veselje. Kajakaši Simon Oven, Anže Urankar in Tim Novak so v ekipni tekmi klasičnega spusta namreč zaostali le za ekipo Češke in se veselili srebra.

Spustašem uvodni dan EP na Soči komplet kolajn

admin | Sre, 15.05.2019

Slovenski spustaši na divjih vodah so domače evropsko prvenstvo na Soči začeli na najboljši mogoči način. Kajakaš Simon Oven je postal evropski prvak v klasičnem spustu na divjih vodah, v isti konkurenci je Anže Urankar osvojil srebro, med kanuisti pa je Blaž Cof klasično preizkušnjo končal na tretjem mestu.

Jutri se začenja evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah na Soči

admin | Pon, 13.05.2019

Jutri zvečer se v Bovcu začenja prvo kajakaško evropsko prvenstvo v tej sezoni, in sicer evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah. Slovesno odprtje bo v torek, ob 20. uri v Kulturnem domu Bovec, medtem ko bodo tekmovanja potekala v Trnovem ob Soči. Nastopali bodo predstavniki 15 držav.

Bovec in Kobarid v pričakovanju evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah

admin | Pet, 10.05.2019

Le še nekaj dni nas loči od prvega vrhunca letošnje kajakaške sezone. Bovec in Kobarid bosta med torkom in soboto gostila najboljše evropske spustaše na divjih vodah, ki se bodo tretjič v zgodovini evropskih prvenstev za članske naslove evropskih prvakov merili na Soči.

Nejc Žnidarčič in Blaž Cof zmagala v Augsburgu

admin | Ned, 28.04.2019

V nemškem Augsburgu je potekala še druga tekma v sprintu na divjih vodah ta konec tedna. Po sobotni zmagi Nejca Žnidarčiča se je nedeljska tekma za ECA evropski pokal v sprintu na divjih vodah za slovenska udeleženca iztekla še bolje. Žnidarčič je znova slavil v konkurenci kajakašev, med kanuisti pa se je na najvišjo stopničko povzpel še Blaž Cof.

Nejc Žnidarčič zmagal v Augsburgu

admin | Sob, 27.04.2019

V Augsburgu, na slalomski olimpijski progi iz leta 1972 ta konec tedna potekata tekmovanji v sprintu na divjih vodah, kjer je uvodni dan odlično nastopil in zmagal aktualni svetovni prvak v tej divjevodaški disciplini Nejc Žnidarčič. V finalu je veslal tudi Blaž Cof in bil četrti.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225   »