Jan 2020

Kategorija Novice Spust

Brata Oštrbenk na stopničkah v Banjaluki

admin | Sob, 21.04.2018

Medtem ko sprinterji na mirnih vodah tekmujejo v Zagrebu, slalomisti na divjih vodah pa v Liptovskem Mikulašu, sta se predstavnika kajakaškega kluba iz Čateža Vid in Maj Oštrbenk odpravila v Bosno in Hercegovino ter tam nastopila v klasičnem spustu na divjih vodah za ICF ranking. Mlada tekmovalca, oba sta veslala v kategoriji mladincev, sta na reki Vrbas v Banjaluki nastopila dobro in se uvrstila na stopničke. Vid Oštrbenk je zmagal med kajakaši, in sicer z veliko prednostjo več kot 20 sekund pred Srbom Markom Jovićem, tretji je bil Bošnjak Dušan Mačkić. Maj Oštrbenk je nastopil v kanuju in zasedel tretje mesto. Prehitela sta ga Matej Zonjić in Luka Zubčić.

Nejc Žnidarčič že 16. zapored državni prvak v sprintu na divjih vodah

admin | Sob, 14.04.2018

Reka Kolpa je danes gostila dve divjevodaški tekmovanji, najprej slalomsko preizkušnjo, popoldne pa še tekmovanje v sprintu na divjih vodah. Slednje je bilo izjemno pomembno, saj je tekma štela za državno prvenstvo, bila je prva izbirna tekma za sestavo slovenske reprezentance v spustu na divjih vodah, poleg tega pa je štela še za evropski pokal. V konkurenci kajakašev se je zmage veselil Nejc Žnidarčič, med kajakašicami Lea Novak, med kanuisti Matej Hočevar, državni prvak med mlajšimi člani je postal Anže Urankar, med mladinci pa Vid Oštrbenk.

Prvi dan preizkušenj na Kolpi zmaga Oštrbenka ter drugi mesti Debeljaka in Dimiča

admin | Pet, 13.04.2018

Tekmovalni konec tedna na Kolpi, ko bodo organizirane kar štiri tekme, dve slalomski in dve spustaški, se je začel s preizkušnjo klasičnega spusta. V konkurenci predstavnikov Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Bosne in Hercegovine ter Srbije so se v uvodni preizkušnji zmagovalnih stopničk veselili Vid Oštrbenk, Vid Debeljak in Aljaž Dimič.

Vid Oštrbenk drugi na evropskem pokalu v sprintu na divjih vodah v Skopju

admin | Sob, 07.04.2018

Medtem ko večina slovenskih tekmovalcev ta vikend tekmuje na Savi, pa sta predstavnika Kajak kanu kluba Čatež Vid Oštrbenk in Naja Pinterič odpotovala v Skopje. Tam namreč ta vikend poteka prva tekma evropskega pokala v sprintu na divjih vodah (druga bo na sporedu prihodnji teden na Kolpi), prav tako pa tudi jubilejni 50. slalom IKAS. Oba sta se izkazala v spustu in slalomu. Vid Oštrbenk je bil drugi v spustu, Naja Pinterič pa peta, v kvalifikacijah slalomske tekme pa je Pinteričeva zasedla tretje mesto med kajakašicami, Oštrbenk pa šesto med kajakaši.

Simon Oven najhitrejši med Medvodami in Tacnom

admin | Sob, 07.04.2018

V novo sezono so vstopili tudi spustaši na divjih vodah, ki jih je tradicionalna uvodna tekma čakala na trasi Medvode – Tacen, medtem ko so se predstavniki in predstavnice najmlajših kategorij preizkusili na nekoliko krajši trasi med Vikrčami in Tacnom. Tekma je bila še posebej pomembna za mladince, saj je štela kot prva izbirna za uvrstitev v slovensko reprezentanco. V članski konkurenci kajakašev je bil najhitrejši Simon Oven, med kanuisti Blaž Cof, med mladinci pa je najboljši čas postavil kajakaš Urban Novak, medtem ko je bil najboljši kanuist med mladinci njegov klubski kolega Martin Gale.

Sloveniji dodeljeni dve evropski prvenstvi v spustu na divjih vodah

admin | Ned, 11.03.2018

Ta vikend je na sedežu španskega olimpijskega komiteja v Madridu potekal sestanek izvršnega odbora evropske kajakaške zveze (ECA). Med zadevami, o katerih so razpravljali, so bili tudi organizatorji evropskih prvenstev v prihodnjih treh letih. Odločili so, da bo Slovenija leta 2019 gostila člansko evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah, leto kasneje pa še prvenstvo za mladince in mlajše člane v tej kajakaški disciplini.

Anže Urankar - Na pomembnih tekmah želim pokazati svoj maksimum

admin | Tor, 20.02.2018

Ljubljanski kajakaš Anže Urankar je pri vsega 20 letih že osvojil tisto, kar v spustu na divjih vodah šteje največ. Na svetovnem prvenstvu v sprintu je priveslal do naslova svetovnega prvaka, za seboj pa pustil izkušenejše tekmovalce, tudi večkratnega svetovnega prvaka Nejca Žnidarčiča. Anže, ki je prav tako uspešen študent Fakultete za elektrotehniko, je poleg petih ekipnih kolajn, letos osvojil še posamično na članskem evropskem prvenstvu in svetovnem prvenstvu za mlajše člane. Zmagovalec mladinskih olimpijskih iger je po uspehih v preteklih sezonah letos utrdil svoje mesto v svetovnem vrhu.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239   »
Eva Terčelj
Luka Božič