Okt 2019

Kategorija Novice Spust

Žnidaršič in Žganjar v finale SP s četrtim časom kvalifikacij

admin | Čet, 28.09.2017

V Franciji ta teden na istem prizorišču kot svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah poteka tudi svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah. Po včerajšnjih uspešnih kvalifikacijah, ko je Nejc Žnidarčič postavil najboljši čas, Anže Urankar pa je bil drugi med kajakaši, je bil tudi drugi kvalifikacijski dan za slovensko ekipo uspešen. Peter Žnidaršič in Luka Žganjar sta namreč v konkurenci dvojcev postavila četrti čas kvalifikacij. Z drugim časom druge vožnje sta zanesljivo v finale napredovala tudi Maks Frančeškin in Simon Hočevar.

Niti bolezen ne ustavi hitrega Nejca Žnidarčiča

admin | Sre, 27.09.2017

Po slalomistih na divjih vodah so v kvalifikacijah svetovnega prvenstva v Franciji nastopili še sprinterji na divjih vodah. Slovenski tekmovalci so bili izvrstni. Nejc Žnidarčič je postavil najboljši čas med kajakaši, drugi je bil Anže Urankar, s prvim nastopom pa si je finale priveslal tudi Blaž Cof. V drugi vožnji je bil Simon Oven najhitrejši med kajakaši, Vid Debeljak pa je zasedel peto mesto. Tudi kanuist Simon Hočevar si je priveslal finale z drugo vožnjo.

Spustašem na divjih vodah uvodni dan SP srebro in bron

admin | Tor, 26.09.2017

Po bronasti kolajni kajakašev v slalomskem delu svetovnega prvenstva, ki ta konec tedna poteka v francoskem Pauju, so se popoldne zelo izkazali tudi spustaši na divjih vodah. Na zahtevni progi v Pauju so kanuisti Simon Hočevar, Luka Žganjar in Blaž Cof v sprinterski preizkušnji spusta na divjih vodah osvojili bron, kajakaši Nejc Žnidarčič, Simon Oven in Anže Urankar pa so bili drugi.

Anže Urankar in Simon Oven zmagovalca skupnega seštevka ECA pokala v spustu na divjih vodah, Novak tretji

admin | Sre, 30.08.2017

Na Češkem se je pretekli teden zaključila serija ECA evropskega pokala v sprintu na divjih vodah. V sezoni 2017 so se divjevodaši za točke ECA pokala potegovali na štirih tekmah. Dve sta potekali spomladi, in sicer v Skopju in Banjaluki, dve pa avgusta na Češkem – v Čeških Budejovicah in Roudnicah, le nekaj kilometrov oddaljenih od Račic, kjer sta blesteli mirnovodašici Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janić. V skupnem seštevku so se izkazali slovenski tekmovalci, ki so zasedli prva mesta v konkurenci kajakašev. Simon Oven in Anže Urankar sta si delila prvo mesto, Tim Novak pa je bil skupno tretji.

Slovenski spustaši neustavljivi na SP za mladince in mlajše člane

admin | Sob, 29.07.2017

Zadnji dan tekmovanj na svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v avstrijskem Murau je na svoj račun prišla slovenska ekipa, ki je po pričakovanjih blestela v sprinterskih preizkušnjah. Vid Debeljak je v konkurenci mlajših članov priveslal do naslova svetovnega prvaka med posamezniki in ekipami. V ekipni tekmi sta se mu na najvišji stopnički pridružila Tim Novak in Anže Urankar, slednji je bil odličen drugi v posamični tekmi. Urankar se je brona skupaj z Luko Žganjarjem veselil tudi med dvojci do 23 let, tretja pa je bila tudi mladinska ekipa kajakašev, v postavi Vid Oštrbenk, Vid Svetina, Matic Firm.

Vid Debeljak, Anže Urankar in Vid Oštrbenk v Avstriji napovedali boj za kolajne

admin | Pet, 28.07.2017

Predzadnji dan svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Avstriji so se po pričakovanjih izkazali slovenski tekmovalci. V Murau so namreč potekale kvalifikacije v sprintu na divjih vodah, kjer Slovenci vselej sodijo med glavne favorite. Kajakaši Vid Debeljak, Anže Urankar in Vid Oštrbenk so preizkušnjo končali pri vrhu in bodo v soboto med glavnimi favoriti. Vid Debeljak je bil med kajakaši do 23 let najhitrejši, v isti konkurenci je Anže Urankar zasedel tretje mesto, tretji pa je bil tudi mladinec Vid Oštrbenk.

Ekipi kajakašev do 23 let bron na SP v spustu v Avstriji

admin | Čet, 27.07.2017

Drugi dan svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, ki ga gosti Murau, se je slovenska ekipa veselila prve kolajne. Kajakaši Anže Urankar, Tim Novak in Vid Debeljak so v ekipni tekmi klasičnega spusta osvojili bron.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232   »