Dec 2019

Kategorija Novice Spust

Na Kitajskem drugi tudi Anže Urankar

admin | Tor, 12.12.2017

Za nami je Panzhihuajski maraton. Na 17 kilometrov dolgi preizkušnji se je pomerilo 20 elitnih kajakašev med njimi štirje Slovenci. Tekmovanje s skupinskim štartom je postreglo z izjemnimi boji, ki so po pripovedovanju tekmovalcev večkrat mejili na pretep. Kitajski tekmovalci so tekmovanje vzeli nadvse zares, saj so konec koncev denarne nagrade kar vabljive. Po tekmovanju so se seveda glave ohladile in po pritožbah z vseh strani o nasilju domačih in ne prav lepih besedah tujih tekmovalcev, ki so padale med tekmovanjem, je prevladalo prepričanje, da je tekmovanje le tekmovanje, prijateljstvo pa najpomembnejše. Tekmovalo se je sicer v slalomskih kajakih, ki so na Kitajskem edini na razpolago. Zato je bilo nemogoče narediti kakršno koli veliko razliko in so tekmovalci praktično celo pot veslali v skupini. A tu postaja kajakaštvo in nasploh šport v naravi vse bolj popularen in vse več je zanimanja za hitrejše divjevodaške čolne.

Maks Frančeškin na Kitajskem do drugega mesta

admin | Pon, 11.12.2017

Štirje naši tekmovalci so se na povabilo kitajskih organizatorjev udeležili štirih promocijskih tekmovanj v zgornjem toku Rumene reke na Kitajskem. Tekmovanja imajo skupni nagradni sklad v višini 30.000 dolarjev. Ta vikend je potekalo prvo tekmovanje v prirejenem slalomu med bojami na popolnoma mirni vodi. Proga je bila kratka (le 42 sekund za prvega), merjenje časov pa ročno, tako da so rezultati verjetno bolj vprašljivi, a kaj hočemo, če pa je na veliko veselje domačinov zmagal kitajski reprezentant Haoran Zhu, pred Maksom Frančeškinom in še enim Kitajcem Taom Yuanom. Četrto mesto je osvojil Zeyang Zhang, pred Anžetom Urankarjem, ki je bil peti. Šesto mesto je osvojil Nejc Žnidarčič, pred Francozom Paulom Jeanom. Simon Oven se med 43 kajakaši ni uvrstil v finalno deseterico. Skupaj se je pomerilo 43 kajakašev, izmed katerih pa je bilo le 20 resnično dobrih tekmovalcev, od tega 13 tujcev in 7 kitajskih reprezentantov.

Na krumlovskem maratonu slovenski spustaši znova med najboljšimi

admin | Tor, 17.10.2017

Češki Krumlov je gostil tradicionalni kajakaški maraton, na katerem slovenski spustaši na divjih vodah vsako leto dosegajo odlične rezultate. Enako je bilo tudi letos. Kot uvod v tradicionalno maratonsko preizkušnjo, ki je privabila kajakaše, kajakašice in kanuiste iz več kot 20 držav, so organizirali tudi sprintersko tekmovanje v centru mesta.

Sprinterjem na divjih vodah komplet kolajn – Urankar svetovni prvak, Žnidarčič drugi, Cof tretji

admin | Sob, 30.09.2017

Divjevodaško prizorišče v francoskem Pauju bo imelo v zgodovini slovenskega kajakaštva prav posebno mesto. Naslov svetovnega prvaka Benjamina Savška, bron Petra Kauzerja ter še en bron slalomske kajakaške ekipe so z izjemnimi rezultati kronali še sprinterji na divjih vodah. V sobotnem večernem finalu so dvema kolajnama torkovih ekipnih tekem dodali še komplet posamičnih kolajn. Anže Urankar si je priveslal naslov svetovnega prvaka med kajakaši, v istem finalu je Nejc Žnidarčič osvojil srebrno odličje, Blaž Cof pa je enkraten dan zaključil z bronom med kanuisti.

Žnidaršič in Žganjar v finale SP s četrtim časom kvalifikacij

admin | Čet, 28.09.2017

V Franciji ta teden na istem prizorišču kot svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah poteka tudi svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah. Po včerajšnjih uspešnih kvalifikacijah, ko je Nejc Žnidarčič postavil najboljši čas, Anže Urankar pa je bil drugi med kajakaši, je bil tudi drugi kvalifikacijski dan za slovensko ekipo uspešen. Peter Žnidaršič in Luka Žganjar sta namreč v konkurenci dvojcev postavila četrti čas kvalifikacij. Z drugim časom druge vožnje sta zanesljivo v finale napredovala tudi Maks Frančeškin in Simon Hočevar.

Niti bolezen ne ustavi hitrega Nejca Žnidarčiča

admin | Sre, 27.09.2017

Po slalomistih na divjih vodah so v kvalifikacijah svetovnega prvenstva v Franciji nastopili še sprinterji na divjih vodah. Slovenski tekmovalci so bili izvrstni. Nejc Žnidarčič je postavil najboljši čas med kajakaši, drugi je bil Anže Urankar, s prvim nastopom pa si je finale priveslal tudi Blaž Cof. V drugi vožnji je bil Simon Oven najhitrejši med kajakaši, Vid Debeljak pa je zasedel peto mesto. Tudi kanuist Simon Hočevar si je priveslal finale z drugo vožnjo.

Spustašem na divjih vodah uvodni dan SP srebro in bron

admin | Tor, 26.09.2017

Po bronasti kolajni kajakašev v slalomskem delu svetovnega prvenstva, ki ta konec tedna poteka v francoskem Pauju, so se popoldne zelo izkazali tudi spustaši na divjih vodah. Na zahtevni progi v Pauju so kanuisti Simon Hočevar, Luka Žganjar in Blaž Cof v sprinterski preizkušnji spusta na divjih vodah osvojili bron, kajakaši Nejc Žnidarčič, Simon Oven in Anže Urankar pa so bili drugi.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239   »