Avg 2019

Kategorija Novice Spust

Slovenski spustaši neustavljivi na SP za mladince in mlajše člane

admin | Sob, 29.07.2017

Zadnji dan tekmovanj na svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v avstrijskem Murau je na svoj račun prišla slovenska ekipa, ki je po pričakovanjih blestela v sprinterskih preizkušnjah. Vid Debeljak je v konkurenci mlajših članov priveslal do naslova svetovnega prvaka med posamezniki in ekipami. V ekipni tekmi sta se mu na najvišji stopnički pridružila Tim Novak in Anže Urankar, slednji je bil odličen drugi v posamični tekmi. Urankar se je brona skupaj z Luko Žganjarjem veselil tudi med dvojci do 23 let, tretja pa je bila tudi mladinska ekipa kajakašev, v postavi Vid Oštrbenk, Vid Svetina, Matic Firm.

Vid Debeljak, Anže Urankar in Vid Oštrbenk v Avstriji napovedali boj za kolajne

admin | Pet, 28.07.2017

Predzadnji dan svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Avstriji so se po pričakovanjih izkazali slovenski tekmovalci. V Murau so namreč potekale kvalifikacije v sprintu na divjih vodah, kjer Slovenci vselej sodijo med glavne favorite. Kajakaši Vid Debeljak, Anže Urankar in Vid Oštrbenk so preizkušnjo končali pri vrhu in bodo v soboto med glavnimi favoriti. Vid Debeljak je bil med kajakaši do 23 let najhitrejši, v isti konkurenci je Anže Urankar zasedel tretje mesto, tretji pa je bil tudi mladinec Vid Oštrbenk.

Ekipi kajakašev do 23 let bron na SP v spustu v Avstriji

admin | Čet, 27.07.2017

Drugi dan svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, ki ga gosti Murau, se je slovenska ekipa veselila prve kolajne. Kajakaši Anže Urankar, Tim Novak in Vid Debeljak so v ekipni tekmi klasičnega spusta osvojili bron.

Mladi spustaši prvenstvo odprli s klasičnim spustom

admin | Sre, 26.07.2017

V Avstriji se je včeraj z otvoritvijo začelo svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, danes pa so bile na sporedu tudi že prve preizkušnje. Mladi spustaši so se preizkusili v klasičnem spustu, kjer sta najvišjo uvrstitev s sedmim mestom dosegla Vid in Maj Oštrbenk v dvojcu, Vid Oštrbenk pa je bil še deseti v mladinski konkurenci kajakašev.

Mladi spustaši preizkusili prizorišče letošnjega svetovnega prvenstva

admin | Ned, 09.07.2017

Mladi spustaši na divjih vodah so se mudili v Avstriji, kjer so potekale interne izbirne tekme za sestavo ekipe, ki bo ob koncu meseca nastopila na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Murau.

Simon Oven serijo svetovnih pokalov zaključil z zmago v klasičnem spustu in skupnem seštevku pokala

admin | Ned, 11.06.2017

Spustaši na divjih vodah so danes v Nemčiji nastopili na še zadnji tekmi za svetovni pokal v letošnji sezoni. Po včerajšnji zmagi Nejca Žnidarčiča in tretjem mestu dvojca Frančeškin – Hočevar v sprintu, se je danes v klasičnem spustu izkazal Simon Oven. Ljubljančan je tako kot pretekli konec tedna v Švici ugnal vso konkurenco in se veselil nove zmage v svetovnem pokalu. Oven je bil najboljši tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala med kajakaši.

VIDEO: Svetovni pokal v spustu na divjih vodah - Muota 2017

admin | Sob, 10.06.2017

Klasični spust

Sprint na divjih vodah