Avg 2019

Kategorija Novice Spust

Nov vikend, nova zmaga Nejca Žnidarčiča; Frančeškin – Hočevar tretja

admin | Sob, 10.06.2017

Spustaši na divjih vodah se ta konec tedna mudijo na tekmi svetovnega pokala v Nemčiji. Na slalomski olimpijski progi iz leta 1972 v Augsburgu je danes potekala preizkušnja v sprintu na divjih vodah, kjer je do nove zmage priveslal Nejc Žnidarčič, ki je bil najboljši že prejšnji konec tedna na svetovnem pokalu v Švici. Zmago si je tokrat delil z Nemcem Beerschwengerjem, saj sta oba v cilj priveslala s povsem enakim časom. Do brona med dvojci sta priveslala Maks Frančeškin in Simon Hočevar.

Spustaši ta vikend na olimpijski progi v Nemčiji

admin | Čet, 08.06.2017

Pretekli vikend je postregel z nekaj izjemnimi rezultati slovenskih reprezentantov in največjimi kajakaškimi tekmovanji, med katerimi je bilo v ospredju evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah v Ljubljani z ekipnim naslovom evropskih prvakinj naših kajakašic ter srebrom kanuistične ekipe. Sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je osvojila dve srebrni kolajni na svetovnem pokalu v Beogradu, na tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah pa sta zmagi v klasičnem spustu in sprintu na divjih vodah dosegla Simon Oven in Nejc Žnidarčič, Vid Debeljak je bil drugi, Maks Frančeškin in Simon Hočevar pa sta bila tretja med dvojci.

Medtem ko imajo sprinterji na mirnih vodah in slalomisti na divjih vodah ta vikend predah od največjih tekmovanj, pa spustaše na divjih vodah v soboto in nedeljo čakata še dve tekmi svetovnega pokala, in sicer v Augsburgu.

V soboto bo na slalomski progi, ki je leta 1972 gostila tudi olimpijske igre, potekala preizkušnja v sprintu. Začetek prve kvalifikacijske vožnje je predviden ob 10. uri, začetek druge ob 12.30, ob 16. uri pa se bodo začele finalne preizkušnje. V nedeljo bo na sporedu še tekmovanje v klasičnem spustu.

Slovenske barve bo na tekmi zastopala skoraj enaka ekipa, kot na prvih dveh tekmah...

Novi uspehi slovenskih spustašev

admin | Ned, 04.06.2017

Pester kajakaški vikend so z novimi uspehi kronali tudi spustaši na divjih vodah. Ti so ta vikend tekmovali na tekmi svetovnega pokala v Švici, kjer je že v sobotnem klasičnem spustu blestel Simon Oven in priveslal do zmage. Tudi v nedeljo, ko je bil na sporedu sprint na divjih vodah, slovenska paradna disciplina, se je slovenska ekipa lahko veselila. Nejc Žnidarčič je namreč zmagal med kajakaši, Vid Debeljak je bil drugi, Maks Frančeškin in Simon Hočevar pa sta bila tretja med dvojci.

Simon Oven zmagal na prvi tekmi svetovnega pokala

admin | Sob, 03.06.2017

Kajakaš Simon Oven, ki se je tudi z nedavnega evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah v Skopju vrnil s kolajnama, je na prvi tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni priveslal na najvišjo stopničko. Bil je najboljši v klasičnem spustu. Maks Frančeškin je bil deveti, kanuist Simon Hočevar pa deseti.

V Skopju še šesta kolajna za spustaše

admin | Ned, 14.05.2017

Zadnji dan evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah v Skopju je slovenska ekipa kajakašev priveslala do nove kolajne. Nejc Žnidarčič, Anže Urankar in Vid Debeljak so bili v ekipni tekmi v sprintu na divjih vodah na Treski najhitrejši in tako osvojili še šesto kolajno za našo odpravo v Makedoniji.

Slovenski spustaši dominirali v Skopju – kajakaši do trojne zmage

admin | Sob, 13.05.2017

Razplet tretjega tekmovalnega dne evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah, ki ta konec tedna poteka v Skopju, je bil za slovenske divjevodaše sanjski. Vid Debeljak je postal evropski prvak, Nejc Žnidarčič je bil drugi, Anže Urankar tretji, Simon Oven pa peti. V finalu dvojcev sta veslala Maks Frančeškin in Simon Hočevar ter zasedla sedmo mesto.

Spustaši do novega uspeha – kajakaši so ekipni evropski prvaki v klasičnem spustu!

admin | Pet, 12.05.2017

Slovenska reprezentanca v spustu na divjih vodah je tudi drugi dan evropskega prvenstva v Skopju posegla po kolajni, in to najžlahtnejši! Nejc Žnidarčič, Anže Urankar in Simon Oven so na Vardarju ugnali vso konkurenco in se veselili prve ekipne zlate kolajne v klasičnem spustu na dosedanjih evropskih prvenstvih.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232   »