Jun 2019

Kategorija Novice Spust

Simon Oven evropski podprvak v klasičnem spustu na divjih vodah

admin | Čet, 11.05.2017

Slovenska reprezentanca v spustu na divjih vodah je uvodni dan evropskega prvenstva, ki ta konec tedna poteka v Skopju, že osvojila prvo kolajno. Na zmagovalni oder se je zavihtel kajakaš Simon Oven, ki je v tekmi klasičnega spusta zasedel drugo mesto. Med najboljšo deseterico se je uvrstil še Anže Urankar, ki je bil sedmi, ter dvojec Maks Frančeškin – Simon Hočevar z devetim časom.

Spustaši odhajajo na evropsko prvenstvo v Skopje

admin | Pet, 05.05.2017

Makedonsko glavno mesto bo v drugi polovici prihodnjega tedna gostilo evropsko člansko prvenstvo v spustu na divjih vodah, kamor bo odpotovala tudi slovenska ekipa. Kot vselej jo sestavljajo odlični tekmovalci, ki bodo med glavnimi favoriti za najvišja mesta. Kajakaš Nejc Žnidarčič bo v Skopju branil naslov evropskega prvaka izpred dveh let, prav tako tudi Simon Hočevar, le da je v dvojcu dobil novega partnerja, saj je Blaža Cofa, s katerim je Hočevar priveslal do naslova prvaka v Banjaluki, zamenjal Maks Frančeškin.

Spustaši v Banjaluki še do petih kolajn

admin | Ned, 23.04.2017

S tekmo evropskega pokala v sprintu na divjih vodah se je v Banjaluki zaključil spustaški tekmovalni vikend. Po uspešnem sobotnem nastopu v klasičnem spustu, so tudi v nedeljo Slovenci na Vrbasu upravičili vlogo favoritov. V sprintu sta do zmage priveslala Nejc Žnidarčič in kajakašica Eva Alina Hočevar, Anže Urankar ter Maks Frančeškin in Simon Hočevar so osvojili drugi mesti, Simon Oven pa je bil med kajakaši tretji.

Na Vrbasu trojno zmagoslavje slovenskih spustašev

admin | Sob, 22.04.2017

Najboljši slovenski spustaši na divjih vodah se ta konec tedna mudijo v Bosni in Hercegovini. Danes je v Banjaluki potekala mednarodna tekma za točke ICF v klasičnem spustu, jutri pa bo na sporedu še evropski pokal v sprintu na divjih vodah. Obe tekmi sta tudi izbirni tekmi za sestavo slovenske reprezentance. Slovenski kajakaši so bili v klasiki odlični, saj so Simon Oven, Nejc Žnidarčič in Anže Urankar poskrbeli za trojno zmago. Med kanuisti je bil Luka Žganjar tretji.

Na Savi dobili državne prvake v spustu na divjih vodah

admin | Pon, 17.04.2017

Na začetku kajakaške sezone 2017 smo že dobili državne prvake v spustu na divjih vodah, ki so se na Savi merili v klasičnem spustu in sprintu na divjih vodah. Poleg državnega prvenstva sta tekmi služili tudi kot prvi izbirni tekmi za sestavo reprezentance. V klasičnem spustu si je naslov državnega prvaka med kajakaši priveslal Simon Oven, v sprintu pa Nejc Žnidarčič. Simon Hočevar je bil najboljši kanuist v obeh disciplinah, prav tako tudi v dvojcu skupaj z Maksom Frančeškinom, med kajakašicami pa si je naslova državne prvakinje v sprintu in klasiki priveslala Ajda Novak.

Ta konec tedna v akciji spustaši na divjih vodah

admin | Čet, 13.04.2017

Sava bo ta konec tedna gostila državni prvenstvi v klasičnem spustu in sprintu na divjih vodah, ki pa ne bosta le državni prvenstvi, temveč tudi izbirni tekmi za sestavo članske in mladinske reprezentance. Člane evropsko prvenstvo že maja čaka v Skopju, ob koncu septembra še svetovno prvenstvo v francoskem Pauju, mladinci pa bodo julija tekmovali na svetovnem prvenstvu v Avstriji.

V soboto bo na Savi Dolinki pri Bledu potekala preizkušnja v klasičnem spustu, ki se bo začela ob 11. uri, v nedeljo pa bosta izbirna tekma in državno prvenstvo potekali še v sprintu na divjih vodah, in sicer na slalomski progi v Tacnu. Kvalifikacijske vožnje se bodo začele ob 10. uri, finalne pa ob 11.30. Posamičnim vožnjam bodo sledile še ekipne.

Rezultati bodo na voljo na www.timing-mojstrana.com

Spustaši bodo odprli letošnjo sezono prvenstev

admin | Pet, 31.03.2017

Še mesec in pol loči spustaše na divjih vodah od prvega vrhunca letošnje sezone – evropskega članskega prvenstva, ki ga bo tokrat gostilo Skopje. To bo tudi prvo kajakaško prvenstvo v letošnji sezoni, saj bodo prvenstva v ostalih disciplinah na sporedu malce kasneje. Slovenski reprezentanti bodo kot vselej med glavnimi favoriti za najvišja mesta, a do teh se pride le s trdim delom. Zato so naši najboljši tekmovalci tudi letos v zimskem obdobju vneto trenirali. Nekateri doma in na Hrvaškem, Nejc Žnidarčič v Španiji, najboljši pa so v prvi polovici marca odpotovali tudi v Pau, kjer bo konec septembra svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225   »