Okt 2019

Kategorija Novice Spust

Mladi spustaši prvenstvo odprli s klasičnim spustom

admin | Sre, 26.07.2017

V Avstriji se je včeraj z otvoritvijo začelo svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, danes pa so bile na sporedu tudi že prve preizkušnje. Mladi spustaši so se preizkusili v klasičnem spustu, kjer sta najvišjo uvrstitev s sedmim mestom dosegla Vid in Maj Oštrbenk v dvojcu, Vid Oštrbenk pa je bil še deseti v mladinski konkurenci kajakašev.

Mladi spustaši preizkusili prizorišče letošnjega svetovnega prvenstva

admin | Ned, 09.07.2017

Mladi spustaši na divjih vodah so se mudili v Avstriji, kjer so potekale interne izbirne tekme za sestavo ekipe, ki bo ob koncu meseca nastopila na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Murau.

Simon Oven serijo svetovnih pokalov zaključil z zmago v klasičnem spustu in skupnem seštevku pokala

admin | Ned, 11.06.2017

Spustaši na divjih vodah so danes v Nemčiji nastopili na še zadnji tekmi za svetovni pokal v letošnji sezoni. Po včerajšnji zmagi Nejca Žnidarčiča in tretjem mestu dvojca Frančeškin – Hočevar v sprintu, se je danes v klasičnem spustu izkazal Simon Oven. Ljubljančan je tako kot pretekli konec tedna v Švici ugnal vso konkurenco in se veselil nove zmage v svetovnem pokalu. Oven je bil najboljši tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala med kajakaši.

VIDEO: Svetovni pokal v spustu na divjih vodah - Muota 2017

admin | Sob, 10.06.2017

Klasični spust

Sprint na divjih vodah

Več v novici.

Nov vikend, nova zmaga Nejca Žnidarčiča; Frančeškin – Hočevar tretja

admin | Sob, 10.06.2017

Spustaši na divjih vodah se ta konec tedna mudijo na tekmi svetovnega pokala v Nemčiji. Na slalomski olimpijski progi iz leta 1972 v Augsburgu je danes potekala preizkušnja v sprintu na divjih vodah, kjer je do nove zmage priveslal Nejc Žnidarčič, ki je bil najboljši že prejšnji konec tedna na svetovnem pokalu v Švici. Zmago si je tokrat delil z Nemcem Beerschwengerjem, saj sta oba v cilj priveslala s povsem enakim časom. Do brona med dvojci sta priveslala Maks Frančeškin in Simon Hočevar.

Spustaši ta vikend na olimpijski progi v Nemčiji

admin | Čet, 08.06.2017

Pretekli vikend je postregel z nekaj izjemnimi rezultati slovenskih reprezentantov in največjimi kajakaškimi tekmovanji, med katerimi je bilo v ospredju evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah v Ljubljani z ekipnim naslovom evropskih prvakinj naših kajakašic ter srebrom kanuistične ekipe. Sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je osvojila dve srebrni kolajni na svetovnem pokalu v Beogradu, na tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah pa sta zmagi v klasičnem spustu in sprintu na divjih vodah dosegla Simon Oven in Nejc Žnidarčič, Vid Debeljak je bil drugi, Maks Frančeškin in Simon Hočevar pa sta bila tretja med dvojci.

Medtem ko imajo sprinterji na mirnih vodah in slalomisti na divjih vodah ta vikend predah od največjih tekmovanj, pa spustaše na divjih vodah v soboto in nedeljo čakata še dve tekmi svetovnega pokala, in sicer v Augsburgu.

V soboto bo na slalomski progi, ki je leta 1972 gostila tudi olimpijske igre, potekala preizkušnja v sprintu. Začetek prve kvalifikacijske vožnje je predviden ob 10. uri, začetek druge ob 12.30, ob 16. uri pa se bodo začele finalne preizkušnje. V nedeljo bo na sporedu še tekmovanje v klasičnem spustu.

Slovenske barve bo na tekmi zastopala skoraj enaka ekipa, kot na prvih dveh tekmah...

Novi uspehi slovenskih spustašev

admin | Ned, 04.06.2017

Pester kajakaški vikend so z novimi uspehi kronali tudi spustaši na divjih vodah. Ti so ta vikend tekmovali na tekmi svetovnega pokala v Švici, kjer je že v sobotnem klasičnem spustu blestel Simon Oven in priveslal do zmage. Tudi v nedeljo, ko je bil na sporedu sprint na divjih vodah, slovenska paradna disciplina, se je slovenska ekipa lahko veselila. Nejc Žnidarčič je namreč zmagal med kajakaši, Vid Debeljak je bil drugi, Maks Frančeškin in Simon Hočevar pa sta bila tretja med dvojci.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232   »