Feb 2020

Kategorija Novice Spust

Spustašem na divjih vodah uvodni dan SP srebro in bron

admin | Tor, 26.09.2017

Po bronasti kolajni kajakašev v slalomskem delu svetovnega prvenstva, ki ta konec tedna poteka v francoskem Pauju, so se popoldne zelo izkazali tudi spustaši na divjih vodah. Na zahtevni progi v Pauju so kanuisti Simon Hočevar, Luka Žganjar in Blaž Cof v sprinterski preizkušnji spusta na divjih vodah osvojili bron, kajakaši Nejc Žnidarčič, Simon Oven in Anže Urankar pa so bili drugi.

Anže Urankar in Simon Oven zmagovalca skupnega seštevka ECA pokala v spustu na divjih vodah, Novak tretji

admin | Sre, 30.08.2017

Na Češkem se je pretekli teden zaključila serija ECA evropskega pokala v sprintu na divjih vodah. V sezoni 2017 so se divjevodaši za točke ECA pokala potegovali na štirih tekmah. Dve sta potekali spomladi, in sicer v Skopju in Banjaluki, dve pa avgusta na Češkem – v Čeških Budejovicah in Roudnicah, le nekaj kilometrov oddaljenih od Račic, kjer sta blesteli mirnovodašici Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janić. V skupnem seštevku so se izkazali slovenski tekmovalci, ki so zasedli prva mesta v konkurenci kajakašev. Simon Oven in Anže Urankar sta si delila prvo mesto, Tim Novak pa je bil skupno tretji.

Slovenski spustaši neustavljivi na SP za mladince in mlajše člane

admin | Sob, 29.07.2017

Zadnji dan tekmovanj na svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v avstrijskem Murau je na svoj račun prišla slovenska ekipa, ki je po pričakovanjih blestela v sprinterskih preizkušnjah. Vid Debeljak je v konkurenci mlajših članov priveslal do naslova svetovnega prvaka med posamezniki in ekipami. V ekipni tekmi sta se mu na najvišji stopnički pridružila Tim Novak in Anže Urankar, slednji je bil odličen drugi v posamični tekmi. Urankar se je brona skupaj z Luko Žganjarjem veselil tudi med dvojci do 23 let, tretja pa je bila tudi mladinska ekipa kajakašev, v postavi Vid Oštrbenk, Vid Svetina, Matic Firm.

Vid Debeljak, Anže Urankar in Vid Oštrbenk v Avstriji napovedali boj za kolajne

admin | Pet, 28.07.2017

Predzadnji dan svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Avstriji so se po pričakovanjih izkazali slovenski tekmovalci. V Murau so namreč potekale kvalifikacije v sprintu na divjih vodah, kjer Slovenci vselej sodijo med glavne favorite. Kajakaši Vid Debeljak, Anže Urankar in Vid Oštrbenk so preizkušnjo končali pri vrhu in bodo v soboto med glavnimi favoriti. Vid Debeljak je bil med kajakaši do 23 let najhitrejši, v isti konkurenci je Anže Urankar zasedel tretje mesto, tretji pa je bil tudi mladinec Vid Oštrbenk.

Ekipi kajakašev do 23 let bron na SP v spustu v Avstriji

admin | Čet, 27.07.2017

Drugi dan svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, ki ga gosti Murau, se je slovenska ekipa veselila prve kolajne. Kajakaši Anže Urankar, Tim Novak in Vid Debeljak so v ekipni tekmi klasičnega spusta osvojili bron.

Mladi spustaši prvenstvo odprli s klasičnim spustom

admin | Sre, 26.07.2017

V Avstriji se je včeraj z otvoritvijo začelo svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, danes pa so bile na sporedu tudi že prve preizkušnje. Mladi spustaši so se preizkusili v klasičnem spustu, kjer sta najvišjo uvrstitev s sedmim mestom dosegla Vid in Maj Oštrbenk v dvojcu, Vid Oštrbenk pa je bil še deseti v mladinski konkurenci kajakašev.

Mladi spustaši preizkusili prizorišče letošnjega svetovnega prvenstva

admin | Ned, 09.07.2017

Mladi spustaši na divjih vodah so se mudili v Avstriji, kjer so potekale interne izbirne tekme za sestavo ekipe, ki bo ob koncu meseca nastopila na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Murau.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232  239   »
Eva Terčelj
Luka Božič