Okt 2019

Kategorija Novice Spust

Simon Oven zmagal na prvi tekmi svetovnega pokala

admin | Sob, 03.06.2017

Kajakaš Simon Oven, ki se je tudi z nedavnega evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah v Skopju vrnil s kolajnama, je na prvi tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni priveslal na najvišjo stopničko. Bil je najboljši v klasičnem spustu. Maks Frančeškin je bil deveti, kanuist Simon Hočevar pa deseti.

V Skopju še šesta kolajna za spustaše

admin | Ned, 14.05.2017

Zadnji dan evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah v Skopju je slovenska ekipa kajakašev priveslala do nove kolajne. Nejc Žnidarčič, Anže Urankar in Vid Debeljak so bili v ekipni tekmi v sprintu na divjih vodah na Treski najhitrejši in tako osvojili še šesto kolajno za našo odpravo v Makedoniji.

Slovenski spustaši dominirali v Skopju – kajakaši do trojne zmage

admin | Sob, 13.05.2017

Razplet tretjega tekmovalnega dne evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah, ki ta konec tedna poteka v Skopju, je bil za slovenske divjevodaše sanjski. Vid Debeljak je postal evropski prvak, Nejc Žnidarčič je bil drugi, Anže Urankar tretji, Simon Oven pa peti. V finalu dvojcev sta veslala Maks Frančeškin in Simon Hočevar ter zasedla sedmo mesto.

Spustaši do novega uspeha – kajakaši so ekipni evropski prvaki v klasičnem spustu!

admin | Pet, 12.05.2017

Slovenska reprezentanca v spustu na divjih vodah je tudi drugi dan evropskega prvenstva v Skopju posegla po kolajni, in to najžlahtnejši! Nejc Žnidarčič, Anže Urankar in Simon Oven so na Vardarju ugnali vso konkurenco in se veselili prve ekipne zlate kolajne v klasičnem spustu na dosedanjih evropskih prvenstvih.

Simon Oven evropski podprvak v klasičnem spustu na divjih vodah

admin | Čet, 11.05.2017

Slovenska reprezentanca v spustu na divjih vodah je uvodni dan evropskega prvenstva, ki ta konec tedna poteka v Skopju, že osvojila prvo kolajno. Na zmagovalni oder se je zavihtel kajakaš Simon Oven, ki je v tekmi klasičnega spusta zasedel drugo mesto. Med najboljšo deseterico se je uvrstil še Anže Urankar, ki je bil sedmi, ter dvojec Maks Frančeškin – Simon Hočevar z devetim časom.

Spustaši odhajajo na evropsko prvenstvo v Skopje

admin | Pet, 05.05.2017

Makedonsko glavno mesto bo v drugi polovici prihodnjega tedna gostilo evropsko člansko prvenstvo v spustu na divjih vodah, kamor bo odpotovala tudi slovenska ekipa. Kot vselej jo sestavljajo odlični tekmovalci, ki bodo med glavnimi favoriti za najvišja mesta. Kajakaš Nejc Žnidarčič bo v Skopju branil naslov evropskega prvaka izpred dveh let, prav tako tudi Simon Hočevar, le da je v dvojcu dobil novega partnerja, saj je Blaža Cofa, s katerim je Hočevar priveslal do naslova prvaka v Banjaluki, zamenjal Maks Frančeškin.

Spustaši v Banjaluki še do petih kolajn

admin | Ned, 23.04.2017

S tekmo evropskega pokala v sprintu na divjih vodah se je v Banjaluki zaključil spustaški tekmovalni vikend. Po uspešnem sobotnem nastopu v klasičnem spustu, so tudi v nedeljo Slovenci na Vrbasu upravičili vlogo favoritov. V sprintu sta do zmage priveslala Nejc Žnidarčič in kajakašica Eva Alina Hočevar, Anže Urankar ter Maks Frančeškin in Simon Hočevar so osvojili drugi mesti, Simon Oven pa je bil med kajakaši tretji.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232   »