Jun 2019

Kategorija Novice Spust

Pred mladimi spustaši je evropsko prvenstvo

admin | Sre, 20.07.2016

V zadnjih tednih je kajakaško dogajanje res pestro. Po tem ko so pretekli teden slalomisti na divjih vodah tekmovali na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Krakovu, sprinterji na mirnih vodah pa v Plovdivu na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane, ta teden evropsko prvenstvo v Avstriji čaka še mlade spustaše na divjih vodah. Evropsko mladinsko prvenstvo se bo z otvoritvijo začelo danes, jutri pa bodo na sporedu prve tekme.

Nejc Žnidarčič v izposojenem čolnu do zmage v Pauju

admin | Ned, 19.06.2016

Nejc Žnidarčič je zmagal na zadnji tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni. V Pauju, na progi, ki je danes že gostila tudi slalomiste na divjih vodah, je prikazal najhitrejšo vožnjo in se veselil še druge zmage v sprintu na divjih vodah v letošnji seriji svetovnih pokalov. Dvojec Frančeškin – Hočevar je finalno preizkušnjo zaključil na petem mestu, Žnidaršič in Žganjar sta bila sedma, Simon Hočevar pa osmi v kanuju.

Nejc Žnidarčič ter dvojec Frančeškin – Hočevar 5. v kvalifikacijah svetovnega pokala v sprintu na divjih vodah

admin | Sob, 18.06.2016

Le uro po koncu drugega tekmovalnega dne svetovnega pokala v slalomu v Pauju so se na isto progo podali še spustaši na divjih vodah, ki v Franciji tekmujejo na zadnji tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni. V današnjih kvalifikacijah sprinta na divjih vodah sta se že po prvi vožnji v finale uvrstila dva čolna – Nejc Žnidarčič med kajakaši ter Maks Frančeškin in Simon Hočevar med dvojci.

Simon Oven zmagal v klasičnem spustu svetovnega pokala v Pauju

admin | Čet, 16.06.2016

Slovenski kajakaš Simon Oven je odlično veslal na tretji tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah v Franciji. Na zelo zahtevni progi v Pauju se je veselil zlate kolajne s sekundo in pol naskoka pred najbližjim zasledovalcem Paulom Jeanom. Med kajakaši sta se med deseterico uvrstila še Maks Frančeškin in Anže Urankar, med dvojci sta bila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar peta, Maks Frančeškin in Simon Hočevar šesta, Simon Hočevar pa je v kanuju enosedu zasedel deseto mesto.

Celjski divjevodaški spektakel pod reflektorji Slovenci kronali s tremi kolajnami

admin | Ned, 12.06.2016

Z nočno tekmo pod reflektorji se je zaključil divjevodaški konec tedna, ki je v Celje na prvi tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah privabil tekmovalce iz več kot 20 držav. V soboto je vrhunec predstavljala sprinterska preizkušnja na Špici, kjer so Slovenci veljali za glavne favorite in vlogo tudi upravičili. V kajaku je namreč zmagal Nejc Žnidarčič, Vid Debeljak je bil tretji, v dvojcu pa sta Peter Žnidaršič in Luka Žganjar priveslala do srebra.

Rezultati v živo - Savinja 2016

admin | Sob, 11.06.2016

REZULTATI V ŽIVO - Savinja 2016, svetovni pokal v spustu na divjih vodah, Celje http://siwihome.azurewebsites.net/canoe123/live?SessionKey=slocanoe.20160611

Svetovni pokal v spustu 'Savinja 2016' Slovenci odprli s kompletom kolajn

admin | Pet, 10.06.2016

Svetovni pokal v spustu na divjih vodah Savinja 2016, ki ta konec tedna poteka na Savi in Savinji, se je za slovensko ekipo začel zelo uspešno. Na tekmi klasičnega spusta med Zagorjem in Hrastnikom sta Peter Žnidaršič in Luka Žganjar zmagala med dvojci, v isti konkurenci sta bila Maks Frančeškin in Simon Hočevar tretja, za kolajno srebrnega leska pa je poskrbel kajakaš Simon Oven.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225   »