Nov 2019

Kategorija Novice Spust

Na Vrbasu trojno zmagoslavje slovenskih spustašev

admin | Sob, 22.04.2017

Najboljši slovenski spustaši na divjih vodah se ta konec tedna mudijo v Bosni in Hercegovini. Danes je v Banjaluki potekala mednarodna tekma za točke ICF v klasičnem spustu, jutri pa bo na sporedu še evropski pokal v sprintu na divjih vodah. Obe tekmi sta tudi izbirni tekmi za sestavo slovenske reprezentance. Slovenski kajakaši so bili v klasiki odlični, saj so Simon Oven, Nejc Žnidarčič in Anže Urankar poskrbeli za trojno zmago. Med kanuisti je bil Luka Žganjar tretji.

Na Savi dobili državne prvake v spustu na divjih vodah

admin | Pon, 17.04.2017

Na začetku kajakaške sezone 2017 smo že dobili državne prvake v spustu na divjih vodah, ki so se na Savi merili v klasičnem spustu in sprintu na divjih vodah. Poleg državnega prvenstva sta tekmi služili tudi kot prvi izbirni tekmi za sestavo reprezentance. V klasičnem spustu si je naslov državnega prvaka med kajakaši priveslal Simon Oven, v sprintu pa Nejc Žnidarčič. Simon Hočevar je bil najboljši kanuist v obeh disciplinah, prav tako tudi v dvojcu skupaj z Maksom Frančeškinom, med kajakašicami pa si je naslova državne prvakinje v sprintu in klasiki priveslala Ajda Novak.

Ta konec tedna v akciji spustaši na divjih vodah

admin | Čet, 13.04.2017

Sava bo ta konec tedna gostila državni prvenstvi v klasičnem spustu in sprintu na divjih vodah, ki pa ne bosta le državni prvenstvi, temveč tudi izbirni tekmi za sestavo članske in mladinske reprezentance. Člane evropsko prvenstvo že maja čaka v Skopju, ob koncu septembra še svetovno prvenstvo v francoskem Pauju, mladinci pa bodo julija tekmovali na svetovnem prvenstvu v Avstriji.

V soboto bo na Savi Dolinki pri Bledu potekala preizkušnja v klasičnem spustu, ki se bo začela ob 11. uri, v nedeljo pa bosta izbirna tekma in državno prvenstvo potekali še v sprintu na divjih vodah, in sicer na slalomski progi v Tacnu. Kvalifikacijske vožnje se bodo začele ob 10. uri, finalne pa ob 11.30. Posamičnim vožnjam bodo sledile še ekipne.

Rezultati bodo na voljo na www.timing-mojstrana.com

Spustaši bodo odprli letošnjo sezono prvenstev

admin | Pet, 31.03.2017

Še mesec in pol loči spustaše na divjih vodah od prvega vrhunca letošnje sezone – evropskega članskega prvenstva, ki ga bo tokrat gostilo Skopje. To bo tudi prvo kajakaško prvenstvo v letošnji sezoni, saj bodo prvenstva v ostalih disciplinah na sporedu malce kasneje. Slovenski reprezentanti bodo kot vselej med glavnimi favoriti za najvišja mesta, a do teh se pride le s trdim delom. Zato so naši najboljši tekmovalci tudi letos v zimskem obdobju vneto trenirali. Nekateri doma in na Hrvaškem, Nejc Žnidarčič v Španiji, najboljši pa so v prvi polovici marca odpotovali tudi v Pau, kjer bo konec septembra svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah.

Na Savi tekmovali tudi spustaši

admin | Ned, 19.03.2017

Dan za slalomisti na divjih vodah so sezono domačih tekmovanj odprli tudi spustaši, ki so se na Savi pomerili na tradicionalni otvoritveni marčevski tekmi. Člani in mladinci so tekmovali v klasičnem spustu med Medvodami in Tacnom, predstavniki v mlajših kategorijah pa med Vikrčami in Tacnom. V članski konkurenci kajakašev je bil najboljši Simon Oven, med mladinci Vid Svetina, med dvojci pa sta s progo najhitreje opravila Luka Žganjar in Peter Žnidaršič.

Maks Frančeškin tretji v sprintu krumlovskega maratona

admin | Sob, 08.10.2016

Ta konec tedna je na Češkem potekal krumlovski maraton, na katerem so nastopili tudi slovenski predstavniki. Že včeraj so se dobro odrezali v sprinterski preizkušnji, kjer je bil med kajakaši Maks Frančeškin tretji, sicer najhitrejši v spustaškem čolnu, saj sta se pred njim zvrstila Avstrijec Christoph Kornfeind in Irec Tom Brennan, ki sta nastopila v sprinterskem čolnu. V finalu je veslal tudi Tim Novak in bil peti. Simon Oven in Anže Urankar sta sprinterski del tekmovanja na izpadanje zaključila v polfinalu.

Slovenski kajakaši pri vrhu maratona Adiža

admin | Ned, 02.10.2016

V Italiji je potekal tradicionalni kajakaški maraton Adiža, kjer so mesta pri vrhu zasedli tudi slovenski kajakaši. V svoji kategoriji je trojica 35-kilometrsko preizkušnjo končala med najboljšo peterico. Simon Oven je bil v svoji kategoriji najhitrejši, s časom 2:10.56,56 pa je v absolutni konkurenci zasedel sedmo mesto. Za Ovnom sta se zvrstila Italijana Davide Maccagnan in Francesco Bazzari, potem pa še njegova reprezentančna in klubska kolega Anže Urankar in Tim Novak. Urankar je bil četrti, Novak pa peti. V absolutni konkurenci je Anže Urankar priveslal na 21. mesto, Tim Novak pa na 30. Najhitreje sta do cilja sicer priveslala Italijana Federico Urbani in Davide Marin, ki sta veslala v kajakaškem dvojcu. V absolutni razvrstitvi je bil drugi španski kajakaš Guillermo Fidalgo de Leon, tretji pa Belgijec Dries Corrijn.

REZULTATI

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99  106  113  120  127  134  141  148  155  162  169  176  183  190  197  204  211  218  225  232   »