Jul 2019

Kauzer in Kralj v finalu

admin | Ned, 15.07.2007

Augsburg, 14. julija (STA) - Kajakaša na divjih vodah Peter Kauzer in Dejan Kralj sta se zanesljivo uvrstila v finale tretje letošnje preizkušnje za svetovni pokal v nemškem Augsburgu. Kauzer je po odličnem nastopu v petkovih kvalifikacijah tokrat s progo opravil nekoliko slabše in je po polfinalu na četrtem mestu (+1,44; 2), Dejan Kralj pa se je v finale najboljše deseterice uvrstil s petim časom (+1,51; 0). Tretji Slovenec, junak tekme v Tacnu, kjer je premagal vso konkurenco, Jure Meglič, je polfinale končal na 36. mestu (+11,55; 4).

Po polfinalu je v vodstvu Švicar Michael Kurt (0), na drugem mestu je češki predstavnik Ivan Pišvejc (+0,87; 2), na tretjem pa Nemec Alexander Grimm (+0,92; 0).

V finalu pa ne bo slovenskih dvojcev, saj sta Nejc Višnar in Urban Jarc zasedla 14. mesto (+13,99; 6), Aljaž Kulovec in Simon Hočevar pa sta zgrešila vratca in z 52 kazenskimi sekundami polfinale 20 najboljših čolnov iz petkovih kvalifikacij končala na 18. mestu (+71,96; 52). V vodstvu sta zmagovalca obeh tekem za svetovni pokal v Pragi in Tacnu, Slovaka Peter in Pavol Hochschorner, ki sta drugouvrščena reprezentančna kolega Ladislava in Petra Skantarja prehitela za 3,18 sekunde. Na tretjem mestu sta Nemca Marcus Becker/Stefan Henze (+4,90; 2).

Rezultati:

Več fotografij: