Jul 2020

Kauzer s tretjim časom kvalifikacij

admin | Čet, 03.06.2010

Bratislava, 03. junija (STA) - Kajakaši in kanuisti so na progi v Čunovem pri Bratislavi kljub visokemu vodostaju danes pod streho spravili kvalifikacijske vožnje. Po prvem dnevu je s tretjim časom pred sobotnim polfinalom v najboljšem položaju kajakaš Peter Kauzer. Pri kanuistih je bil med Slovenci z devetim časom najhitrejši Benjamin Savšek.

Dejan Kralj je pri kajakaših dosegel 13. čas, Jure Meglič pa je s 36. zgrešil najboljšo dvajseterico, ki se uvrsti v sobotni polfinale. Med kanuisti se je v polfinale z 18. časom uvrstil tudi "veteran" v ekipi Simeon Hočevar. Anže Berčič je bil s 27. časom prepočasen.

Najprej je veslačem v Čunovem nagajal veter, ki je majal vrata, danes pa je "pobesnela" še voda. Obilne dežne padavine v minulih dneh so dvignile gladino vode in "razburkale" progo, napak je bilo zato nekaj več, delno pa se je spremenil tudi tekmovalni program, tako da so bile danes na sporedu le posamične kvalifikacijske vožnje, medtem ko bodo ekipe kvalifikacije vozile šele za vikend.

Več informacij:

Rezultati v živo: