Jan 2021
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Kauzer šesti v Pragi

admin | Ned, 20.06.2010

Praga, 20. junija (STA) - V Pragi se je končala tekma svetovnega pokala v slalomu za kajakaše in kanuiste, danes sta bili na sporedu disciplini K-1 za moške in ženske. Najboljši izid v slovenski vrsti je s šestim mestom postavil Peter Kauzer, Urša Kragelj je bila med kajakašicami deseta.

Današnji dan se ni razpletel po slovenskih željah. Svetovni prvak Kauzer je ciljal visoko, na koncu pa po ponesrečeni vožnji ostal brez zmagovalnega odra. Med trojico slovenskih polfinalistov se je s tretjim časom edini prebil v finale najboljše deseterice, kjer pa s štirimi kazenskimi sekundami više kot do šestega mesta ni mogel. V polfinalu sta nastopila še Dejan Kralj in Jure Meglič. Kralj je dosegel 14. čas, Meglič pa 20. Zmagal je Italijan Daniele Molmenti pred domačinom Lubošem Hilgertom in Švicarjem Michaelom Kurtom.

V Pragi sta nastopili tudi dve Slovenki, boljša pa je bila Urša Kragelj, ki si je s četrtim časom v polfinalu priveslala tudi finalni nastop. Na koncu je sicer v finalu zasedla zadnje, deseto mesto, saj je med drugim tudi zgrešila vrata, a je vseeno pokazala, da lahko z brezhibno vožnjo konkurira tudi najboljšim. Nina Mozetič je bila v polfinalu 20., kar je bilo premalo za finale. Zmagala je Nemka Jasmin Schornerberg pred Britanko Fiono Pennie in Čehinjo Štepanko Hilgertovo.

"Peter (Kauzer op.p.) je razočaran, saj ve, da lahko pokaže precej več. Tokrat se mu ni izšlo po načrtih, v polfinalu je napravil manjšo napak in bil na tretjem mestu, nato pa svojo uvrstitev poslabšal in je zelo slabe volje. Na drugi strani je Urša Kragelj povsem zadovoljila pričakovanja, pokazala da lahko odpelje tudi zelo hitro, na splošno smo s to tekmo svetovnega pokala zadovoljni," je povedal direktor kajakaških reprezentanc Andrej Jelenc.

Prihodnji konec tedna se slalomisti odpravljajo na prizorišče lanskega svetovnega prvenstva v Seu d'Urgell, kjer bo na sporedu druga tekma svetovnega pokala. Spustaši pa bodo nastopali v Valtelini.

Rezultati:
http://www.kajak-zveza.si/show/m10/default.asp?s=4&p=46Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam