Sep 2019

Kauzer slavil v Solkanu

admin | Pon, 12.04.2010

Luka Božič in Sašo Taljat nista uspela ponoviti presenečenja iz sobotnih kvalifikacij, ko sta ugnala slovaško dvojico Petra in Pavola Hochschornerja. Sicer sta bila zelo blizu trikratnima olimpijskima zmagovalcema, saj sta zaostala za pičlih 26 stotink sekunde. Novonastala slovenska dvojica Luka Slapšak-Urban Jarc je bila tretja, medtem ko sta izkušena Simon Hočevar in Dejan Kralj zasedla sedmo mesto.

V ženski konkurenci je daleč najboljši čas postavila Slovakinja Jana Dukatova, ki je bila po polfinalu druga, tik za Nino Mozetič. V finalu nekdanja svetovna prvakinja ni dopustila presenečenja in slavila z visoko prednostjo štirih sekund. Na drugo in tretje mesto sta se uvrstili tekmovalki domačega kluba Nina Mozetič in Urša Kragelj. »Zelo sem zadovoljna z obema dnevoma. Vremenske razmere niso bile idealne za vse, ampak sem imela veliko sreče, ker nisem imela vetra. Moje vožnje so bile dobre in zelo sem vesela, da se stvari pred izbirnimi tekmami odvijajo tako, kot se,« je povedala zgovorna Mozetičeva. Z nasmehom je tudi priznala, da je bila Dukatova tokrat predobra: »Zelo sem zadovoljna z drugim mestom, ker ne bi mogla doseči časa, ki ga je imela Jana. Moj prvi tek je bil, glede na sposobnosti, idealen. Jana je razred zase že nekaj let in tudi tukaj je bila.«

V konkurenci kanuistov je slavil Benjamin Savšek in vnovič dokazal, da njegove težnje po visokih uvrstitvah na tekmah najvišjega ranga niso iz trte izvite. Zmagal je pred klubskim kolegom Blažem Cofom in Slovakom Karolom Rozmusom. »Zadovoljen sem. Zaradi razmer je bila tekma zelo težka, veter je bil zelo močan. Imel sem kar nekaj sreče, saj sem ponavljal polfinalno vožnjo, ker je takrat zelo pihalo. Drugače je bilo vse dobro, kot kaže, sem dobro pripravljen in upam, da bodo stvari podobno potekale tudi v Tacnu. Zmaga mi je dala potrditev, da sem čez zimo dobro delal, tako da imam pred izbirnimi tekmami dobre občutke in bom lahko nastopil bolj sproščeno,« je  vtise strnil Savšek.

Med kajakaši je pričakovano zmagal Peter Kauzer, ki je bil boljši od Švicarja Michaela Kurta in klubskega kolega Janoša Peterlina. Kauzer je bil po polfinalu sicer drugi, a v drugi vožnji postavil najhitrejši čas final. Jure Meglič je bil šesti, medtem ko se tretji standardni član reprezentance Dejan Kralj ni uspel uvrstiti v finale.

Rezultati: