Nov 2019

Kauzer: V Tacnu bomo pokazali, da smo tu gospodar

admin | Ned, 22.08.2010

Ljubljana, 17. avgusta (STA) - Pred najboljšimi slalomisti na divjih vodah je le še vrhunec sezone - svetovno prvenstvo v Ljubljani. Na brzicah Save v Tacnu se bo čez 21 dni začelo svetovno prvenstvo, ki bo od 7. do 12. septembra privabilo najboljše kajakaše in kajakašice z vsega sveta. Slovenci so glavni favoriti za kolajne z branilcem naslova Petrom Kauzerjem na čelu. Svetovni in evropski prvak napoveduje bogato bero odličij na Tacenski progi.

V Ljubljani se bo za naslove potegovalo 350 športnikov iz 70 držav, med njimi bo predvidoma 15 slovenskih tekmovalcev. Novinarske konference se je udeležil tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki so mu organizatorji dodelili funkcijo častnega predsednika organizacijskega odbora, župan pa je iz rok Kauzerja kupil tudi prvo vstopnico ter dobil v dar majico.

Prvenstvo se bo uradno začelo s slavnostnim odprtjem v torek, 7. septembra, na Prešernovem trgu ob 20. uri.