Mar 2021

Kauzerju Bloudkova nagrada

admin | Pon, 15.02.2010

Ljubljana - Kajakaš Peter Kauzer nadaljuje z zbiranjem priznanj. Tokrat je prejel Bloudkovo nagrado, najvišje državno priznanje na področju športa. Nagrado si je prislužil z neverjetno sezono 2009, ko je bil najboljši v skupnem seštevku svetovnega pokala (zmagal je v Pauju in v Augsburgu), izvrstno pripravljenost pa kronal z naslovom svetovnega prvaka. To je bil sploh prvi posamični naslov slalomskega svetovnega prvaka, ki si ga je uspel priboriti slovenski kajakaš.

»Za naprej mi to pomeni še večji motiv. Zelo težko bom ponovil izjemno uspešno lansko sezono, vendar se bom potrudil in vztrajal do olimpijskih iger v Londonu. Prav olimpijska medalja mi še manjka na moji športni poti,« je za spletno stran rtvslo.si povedal Kauzer. Nagrado sta mu podelila minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič in eden najboljših slovenskih športnikov vseh časov Miroslav Cerar.

Sicer pa Peter Kauzer ni edini slovenski kajakaš ali kanuist na divjih vodah, ki je prejel najvišje športno priznanje v Sloveniji. V 45-letni zgodovini nagrad so jo prejeli tudi Srečko Masle (1983), Andrej Jelenc (1989), kanuistična ekipa v postavi Simon Hočevar, Jože Vidmar in Boštjan Žitnik (1993), Andraž Vehovar (1995) in Miha Terdič (2002).

Nina Jelenc

Eva Terčelj