Okt 2020

Kondicijske priprave na snegu

admin | Sre, 14.01.2009

Planica, 8. januarja - Slovenski kajakaši so prvi teden novega leta izkoristili za skupne kondicijske priprave na snegu. V Olimpijskem centru v Planici so našli odlične pogoje za trening. Program treninga je bil v celoti namenjen kondicijski vadbi.

Dnevni program je obsegal navadno dva treninga  teka na smučeh, tretji trening pa je bil namenjen razvoju moči v fitnesu ali igram z žogo. To so tudi edine priprave, na katerih so se skupaj pripravljali tako tekmovalci in tekmovalke slalom in spust ekipe ter ekipe mirnih voda. Priprav so se udeležili Špela Ponomarenko, Lovro Leban, Peter Kauzer, Jošt Zakrajšek, Jernej Korenjak, Nejc Žnidarčič, Dejan Kralj, Simon Hočevar, Jure Meglič, Dejan Stevanovič, Nina Mozetič, Janoš Peterlin, Gregor Brovinsky, Simon Artelj, Blaž Oven in Urban Jarc.

Priprave smo popestrili tudi z dodatnimi vsebinami. Tako je tekmovalcem in trenerjem o uporabi višinske sobe v procesu treninga predaval Dr. Igor Mekjavič, Dr. Tone Ušaj pa je predstavil način interpretacije testov porabe kisika.

Ekipo so obiskale tudi predstavnice Red Bull-a, ob tem obisku pa so nastale tudi slike, ki so v galeriji.

Priprave so se zaključile v soboto, sedaj pa tekmovalci po posameznih disciplinah in po klubih nadaljujejo z individualnimi treningi. Slalomisti se bodo naslednjič skupaj zbrali  v Tacnu ali v Solkanu 22. januarja, ko bodo opravili tri dni skupnega treninga.

Andrej Jelenc

Fotografije: