Jun 2020

Korenjak najhitrejši Slovenec na Adiži

admin | Ned, 18.10.2009

Verona - Na 35 km dolgem odseku reke Adiže v bližini Verone je v nedeljo potekalo drugo tekmovanje evropske serije rečnih kajakaških maratonov. Med slovenskimi tekmovalci je najhitrejši čas dosegel Jernej Korenjak, ki je v kategoriji članov z divjevodaškimi čolni dosegel 4.mesto. Zmagal je Čeh Slovak, na 14. mesto pa je priveslal Pavli Kuralt. Lučka Cankar je, v sicer malo slabši konkurenci, zmagala med članicami, medtem ko je Tim Kolar zasedel 5. mesto med  mladinci. V absolutni konkurenci je bil najhitrejši Čeh Ježek, ki je za 35 km dolgo progo,  porabil le nekaj sekund več kot dve uri.

Prvega maratona evropske serije, Krumlovskega rečnega maratona v zgornjem toku Vltave,  se je prejšnji teden udeležil le Jernej Korenjak, ki je v konkurenci članov s čolni  za divje vode dosegel  8. mesto (skupno 27). Zadnja tekma mini serije maratonov, na katerih se tekmuje  v vseh vrstah kajakov in kanujev, bo tradicionalni maraton na reki Ardeche  v Franciji 8. novembra.

Povezava: http://www.adigemarathon.it/

Eva Terčelj