Avg 2020
30 31

Kragljeva in Savšek najboljša v kvalifikacijah tekme na Slovaškem, Albreht drugi

admin | Sob, 18.04.2015

Slovenski slalomisti na divjih vodah so prvi del tekme v Liptovskem Mikulašu opravili z odliko. Primorka Urša Kragelj je bila najboljša v kvalifikacijah kajakašic, Benjamin Savšek je zmagal med kanuisti, Martin Albreht pa je bil drugi med kajakaši. Mesto med deseterico najboljših v kvalifikacijah tekme na Slovaškem so si priveslali tudi kajakaša Simon Brus in Peter Kauzer ter kanuist Jure Lenarčič.

Petnajsterica slovenskih slalomistov na divjih vodah je odpotovala na Slovaško, kjer so se udeležili mednarodnega liptovskega slaloma, ki šteje tudi za točke ICF. Kajakašica Urša Kragelj je bila najboljša med ženskami, kjer je kljub dvema kazenskima sekundama s progo opravila najhitreje izmed vseh tekmovalk na startu. Za njo se je z več kot dvema sekundama zaostanka uvrstila Čehinja Štepanka Hilgertova, tretja pa je bila Rusinja Marta Kharitonova, ki je za slovensko reprezentantko zaostala za tri sekunde in pol.

Na vrhu je kvalifikacije tekme končal tudi kanuist Benjamin Savšek. Tako kot Kragljeva je tudi on postavil najboljši čas, čeprav je na progi naredil en dotik vrat, ki mu je prinesel dve dodatni sekundi. Drugo mesto si je priveslal domačin Michal Martikan, tretje pa Poljak Kacper Gondek. Na šestem mestu je kvalifikacijsko vožnjo končal Jure Lenarčič, Urh Turnšek pa je bil 19.

Najbolj številčna slovenska zastopanost v Liptovskem Mikulašu je bila med kajakaši. Tekmovalec tacenskega kluba Martin Albreht je priveslal na drugo mesto, s 43 stotinkami sekunde zaostanka za vodilnim Rusom Pavlom Ejgelom. Tretje mesto v kvalifikacijah je zasedel Čeh Luboš Hilgert. S progo je sicer najhitreje opravil Celjan Simon Brus, ki pa je bil nekoliko nenatančen, tako da so ga štiri kazenske sekunde uvrstile na peto mesto. Tri mesta za njim, na osmem, je prvi del tekmovanja končal Peter Kauzer. Tekme se je udeležil tudi Janoš Peterlin, ki večino leta živi v Franciji, in zasedel 12. mesto. Val Manfreda Vidrih je bil 14., Teo Karner pa 31. Vsi bodo nastopili v nedeljskih polfinalnih vožnjah. Izven konkurence za točke ICF so nastopili nekateri mlajši kajakaši. David Rozman je bil 17., Aljaž Medved 20., Izak Jenko 24., Lan Tominc pa 35.

Rezultati: http://canoeliveresults.com/event/2015/liptovsky-mikulas-international-liptov-slalom.php

Eva Terčelj
Luka Božič