Sep 2020

Kragljeva končala slovenske nastope v Pekingu

admin | Sob, 18.08.2007

Peking, 18. avgusta (STA) - Slovenski nastopi na predolimpijski preizkušnji v slalomu na divjih vodah v Pekingu so se danes končali. Kot zadnja izmed trojice Slovencev je kvalifikacijski nastop opravila kajakašica Urša Kragelj, ki pa je veliko napako - izpustila je vratca - napravila že v prvi kvalifikacijski vožnji. Tako je z velikim zaostankom skupno končala na 19. mestu med 21 tekmovalkami. V nedeljski polfinale se je uvrstila najboljša petnajsterica.

Več uspeha na zahtevni progi, ki nekoliko spominja na atensko, sta imela oba slovenska kanuista. Jošt Zakrajšek je v kitajski prestolnici, ki bo avgusta prihodnje leto gostila olimpijske igre, osvojil osmo mesto, Dejan Stevanovič pa je z devetim časom v polfinalu le za mesto zgrešil preboj v finale.

Sicer pa se na tekmovanju v olimpijskem veslaško-kajakaškem centru Shunyi, ki se bo s polfinaloma in finaloma kajakašic in dvojcev sklenilo v nedeljo, skupno meri 108 tekmovalcev in tekmovalk iz 19 držav.

Več informacij:

Eva Terčelj