Nov 2019

Kralj in Malijeva odlična v kvalifikacijah

admin | Sob, 10.07.2004

Praga, 10. julija (STA) - Kajakaši in kanuisti na divjih vodah so s kvalifikacijskimi vožnjami začeli četrto preizkušnjo slalomistov za svetovni pokal v Pragi. Od slovenskih tekmovalcev sta se prvi dan najbolje odrezala kajakaš Dejan Kralj in kajakašica Nada Mali, ki sta se v nedeljski polfinale uvrstila s četrtima mestoma. V polfinalu moškega K-1 se bosta borila še Fedja Marušič, ki je bil v kvalifikacijah 11., medtem ko je Andrej Nolimal zasedel 33. mesto. Najboljši je bil sicer Švicar Michael Kurt, medtem ko je v ženski konkurenci prednjačila Čehinja Štepanka Hilgertova.

Med kanuisti, kjer je s progo najbolje opravil Slovak Michal Martikan, so svojo nalogo - uvrstitev v polfinale - opravili vsi trije slovenski predstavniki, saj je bil Dejan Stevanovič deveti, Jošt Zakrajšek 26., Marko Mihelič pa mesto za njim. Manj uspeha sta imela Nejc Višnar in Urban Jarc v C-2, ki sta bila diskvalificirana in sta že končala z nastopom v češki prestolnici. Najboljši čas sta zabeležila Slovaka Pavol in Peter Hochschorner.

Sicer pa v slovenski vrsti na Češkem manjkata olimpijca Uroš Kodelja in Simon Hočevar, ki se v Atenah pripravljata na svoj olimpijski nastop.