Nov 2020

Le Oven in Jaklič med deset v sprintu

admin | Ned, 31.07.2005

Merano, 30. julija (STA) - Drugi dan mladinskega svetovnega prvenstva v spustu na reki Noce v Mezzani slovenskim tekmovalcem na sprinterskih preizkušnjah ni uspel preboj med deseterico. V disciplini C-2 sta sicer šesto mesto zasedla Blaž Oven in Jure Jaklič, vendar je sodelovalo le osem posadk. Med temi je zmagala francoska Damien Mareau/Nicolas Le Provost. V konkurenci enojcev je za najboljšo slovensko uvrstitev poskrbel kajakaš Nejc Žbogar, ki je bil 11.

V K-1 je sicer s progo najhitreje opravil Čeh Karel Slepica, Lovro Leban je bil 12., Luka Slapšak 21., včeraj najboljši Slovenec Gregor Brovinsky pa 38. V ženski kajakaški konkurenci je zmago tako kot na klasični tekmi slavila Čehinja Anna Zasterova, Katja Svoljšak je bila 15., Nika Mozetič 17., Nina Mihelič pa 19. V kanuju je imela slovenska vrsta le enega tekmovalca, Marcel Zver pa je tekmovanje končal na 15., predzadnjem mestu. Zlato si je priveslal Slovak Matej Benus, ki je bil najboljši že v petek.

Svetovno prvenstvo se konča v nedeljo z moštvenimi vožnjami. V moškem K-1 bodo slovenske barve branili Brovinsky, Leban in Slapšak, v ženskem K-1 Svoljšak, Mozetič in Mihelič ter v C-1 Zver, Oven in Jaklič.

Eva Terčelj
Luka Božič