Maj 2019

Leban - Kuk in Vidovič za kolajne

admin | Pon, 04.07.2011

Slovenski sprinterji na mirnih vodah se ta vikend merijo na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Zagrebu. Najboljši slovenski dvojec Rok Kuk – Lovro Leban je v kategoriji mlajših članov na 1000-metrski razdalji priveslal do finala A, na pol krajši pa bosta Primorca nastopila v finalu B. V kajakaškem finalu A na 500 metrov bo tekmoval tudi mladinec Tilen Vidovič.

Na Jarunu se ta vikend sprinterji na mirnih vodah potegujejo za evropske naslove. V slovenski ekipi najvišje stremita Lovro Leban in Rok Kuk, ki sta lani na prvenstvu stare celine v Moskvi po številnih težavah z opremo prišla do srebra. Na dobri poti za odličen rezultat sta tudi tokrat. Na 1000 metrov sta v kvalifikacijski skupini namreč zasedla drugo mesto, v soboto pa ju tako čaka nastop v A finalu in boj za kolajne. Uspešni dvojec je nastopil tudi na pol krajši razdalji. V kvalifikacijah tekme na 500 metrov za mlajše člane sta bila druga v svoji skupini, v polfinalu pa sta nato zasedla četrto mesto ter si zagotovila nastop v finalu B.

Finale A si je s prvim mestom v polfinalni skupini na 500 metrov zagotovil tudi kajakaš Tilen Vidovič. Mladinec je nastopil tudi na najkrajši 200-metrski razdalji, kjer si je z 2. mestom v kvalifikacijski skupini zagotovil nastop v sobotnem polfinalu.

V kategoriji dvojcev sta si med mladinci finale B na 500 metrov priveslala Alan Apollonio in Simon Blaževič, v finalu B na 500 metrov bo nastopila tudi mlajša članica Tea Kralj, med mladinkami pa bo na isti razdalji v B finalu veslala Anja Osterman. Simon Oven in Alan Gregorič sta tekmovanje na 100 metrov zaključila že v kvalifikacijah.

V kvalifikacijah na 200 metrov so bili uspešni vsi slovenski tekmovalci in bodo tako nastopili v sobotnih polfinalih. V konkurenci mladincev so napredovali Tilen Vidovič, Anja Osterman in kajakaški dvojec Patrik Toš – Tim Poljak, med mlajšimi člani pa so bili uspešni Malin Titorič, Tea Kralj ter Tim Kolar in Maks Frančeškin v dvojcu.

Več informacij: