Feb 2020

Lebana med nastopom zmotili Marsovci

admin | Ned, 10.05.2009

Račice - Slovenska kajakašica na mirnih vodah Tea Kralj je uspešno prestala prvo letošnjo tekmo svetovnega pokala na Češkem. Kraljeva je nastopila le na 500 metrov in si izborila finale B, kjer je osvojila šesto, skupno pa 15. mesto.

Kraljeva je v Račicah lovila časovno normo in jo uspešno tudi 'ulovila'. Pogoji na progi sicer niso bili najboljši, toda Koprčanka se ni pritoževala: »Z   rezultatom v B finalu sem zadovoljna, čeprav je bilo veslanje v polfinalu boljše. Pogoji v polfinalu so bili namreč slabi, saj je pihal kar močen veter. Sem pa zadovoljna, ker sem odveslala predvideno normo.«

Poleg Tee sta v Račicah tekmovala tudi Lovro Leban in Rok Kuk. Kuk je v soboto na 500-metrski razdalji svoje nastope končal v polfinalu, enako se mu je pripetilo tudi na 1000-metrski preizkušnji. »Vesel sem dobrega časa v polfinalu na 1000 metrov in dobrimi tekmami. Uvrstitve prvo leto med člani pač ne morejo biti visoke,« je svoje veslanje komentiral Rok Kuk.

Najslabše je nastopil Leban, ki je zadnji mesec bolj kot treniral bolehal. Na 500 metrov je izpadel v kvalifikacijah, na enkrat daljši razdalji pa se je prebil v polfinale in tam s sedmim mestom v skupini tudi obtičal. Lovro, ki se je zavedal, da mu je precej moči pobrala bolezen, je zato svoj nastop na krajši preizkušnji pospremil z veliko  mero humorja: “Nisem zadovoljen z nastopom na 500 metrov. Marsovci so namreč 200 metrov pred ciljem naredili zaporo in me niso pustili mimo. Potem sem moral do cilja zvleči še njihovo letečo cigaro.”

Eva Terčelj
Luka Božič