Maj 2019

Lovro Leban in Rok Kuk priveslala srebro

admin | Pon, 04.07.2011

Slovenski kajakaški dvojec Lovro Leban – Rok Kuk je poskrbel za nov uspeh slovenskega kajakaštva. Na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah v Zagrebu sta v konkurenci mlajših članov na 1000 metrov zasedla drugo mesto. V nedeljo slovensko ekipo čaka nastop v devetih A oziroma B finalih.

Primorska naveza Lovro Leban in Rok Kuk, ki je z izvrstnimi rezultati razveseljevala že prejšnjo sezono (med drugim sta dvakrat stala tudi na stopničkah tekme za svetovni pokal), je v Zagrebu na prvenstvu stare celine za mladinske in mlajše člane na olimpijski razdalji 1000 metrov priveslala do srebrne kolajne. Za zmagovalcema Danielom Salbujem in Jo-Sondrejem Solhaugom iz Norveške sta zaostala za 66 stotink sekunde ter tako ponovila dosežek z lanskega evropskega prvenstva v Moskvi, kjer sta bila prav tako druga. Tretje mesto je pripadlo madžarskemu dvojcu Szabo – Szalai, ki pa je za Slovencema zaostal za skoraj sekundo.  V nedeljo Lebana in Kuka čaka še nastop v B finalu na 500 metrov.

Poleg srebrnega dvojca so na Jarunu nastopili tudi nekateri drugi slovenski mladinci in mlajši člani. V B finalu kajakaških dvojcev na 1000 metrov sta nastopila mladinca Alan Apollonio in Simon Blaževič, ki sta bila tretja, skupno pa sta tako osvojila 12. mesto. V mladinskem polfinalu na 200 metrov je nastopil Tilen Vidovič in se v svoji skupini uvrstil na drugo mesto, tako da ga v nedeljo čakata dve A finali – na 500 in 200 metrov. Po dva nastopa – na 200 in 500 metrov – v nedeljo čakata tudi mladinko Anjo Osterman in  mlajšo članico Teo Kralj. Prva je v današnjem polfinalu na 200 metrov zasedla peto mesto v svoji skupini, Tea Kralj pa je bila šesta. Obe bosta tako tekmovali v B finalu. V B finalu bosta zadnji dan prvenstva nastopila tudi kajakaška dvojca Apolloio-Blaževič med mladinci na 500 metrov ter Kolar-Frančeškin med mlajšimi člani na 200 metrov. Danes so v polfinalu nastopili tudi mlajši član Malin Titorič na 200 metrov, ki je bil v svoji skupini 9., in med mladinci dvojec Toš-Poljak, ki se z devetim časom polfinala prav tako ni uvrstil v nadaljevanje tekmovanja.