Jun 2019

Luka Božič najboljši športnik Primorske

admin | Pet, 04.01.2019

V kulturnem domu v Gorici so ob koncu decembra nagradili najboljše športnice in športnike leta 2018. Naziva najboljšega športnika Primorske se je v moški konkurenci razveselil kanuist na divjih vodah Luka Božič.

Luka Božič je nagrado za najboljšega športnika leta Primorske prejel že leta 2014, a takrat skupaj s Sašem Taljatom, saj sta se v tisti sezoni veselila naslova svetovnih prvakov v slalomu na divjih vodah. Tokrat je komisijo, ki so jo sestavljali športni novinarji Primorskega dnevnika, Deželnega sedeža RAI za FJK-slovenski sporedi, slosport.org, RTV Koper-Capodistria in Primorskih novic, prepričal z zmago v svetovnem pokalu, drugim mestom v skupnem seštevku svetovnega pokala in srebrno kolajno z ekipne tekme svetovnega prvenstva v Riu de Janeiru.

»Kanuist Soških elektrarn je po slovesu od dvojca s Sašem Taljatom pod vodstvom Boruta Javornika uspešno zaveslal v enojcu in prvič v karieri dobil slalomsko tekmo svetovnega pokala. V skupnem seštevku je pokalno sezono zaključil na drugem mestu. Na svetovnem prvenstvu je bil član srebrnega moštva, prihodnje leto bo lovil olimpijsko normo,« so zapisali v obrazložitvi.

Naziv najboljših športnic je pripadel jadralkama Tini Mrak in Veroniki Macarol, najboljša ekipa pa je Sixt Primorska. V kategoriji za najboljšega športnika leta so bili poleg Luke Božiča nominirani še Jani Kovačič, Bojan Tokić, Miha Zajc, Kristjan Čujec in Loris Manià.