Feb 2020

Mednarodna kajakaška zveza organizira prvo SUP svetovno prvenstvo

admin | Pon, 18.06.2018

Mednarodna kajakaška zveza ICF je navkljub sporu z mednarodno surf zvezo, s katero težave rešujejo na mednarodnem športnem razsodišču, oznanila organizacijo prvega SUP svetovnega prvenstva za veterane (masters), mladince, tekmovanje v odprti kategoriji in svetovno prvenstvo z napihljivimi SUP deskami. Prvenstvo bo potekalo v Esposende in v Viana do Castelu na Portugalskem med 30. avgustom in 2. septembrom.

V kategoriji veteranov (masterjev) lahko nastopajo starejši od 40 let, starostne kategorije pa si bodo sledile v 5 letnih obdobjih. Tekmovanje bo potekalo na 19,5 kilometra dolgi progi. Mladinska konkurenca bo odprta za vse v starosti med 15 in 18 let (rojene po letu 2002), prav tako bo tekmovanje potekalo na dolgi razdalji. Tekmovati bo mogoče z dolžino desk do vključno 14ft. Tekmovanje z napihljivimi SUP deskami bo potekalo na pet kilometrov dolgi progi. Organizatorji pripravljajo tudi sprintersko tekmo, ki bo potekala na 200-metrski progi na sistem izpadanja s kvalifikacijami, polfinalom in finalom.  V nedeljo bo sledila še tehnična tekma, na progi dolžine tri kilometre, ki pa bo odvisna od vremenskih pogojev.

Več informacij in prijave: http://www.icfsup2018.com/

Eva Terčelj