Maj 2019

Mia Medved in Taja Smukavec sedmi v Szegedu

admin | Sob, 24.09.2016

Drugi dan mednarodne regate v sprintu na mirnih vodah »Olimpijski upi« sta v finalu na 1000 metrov veslali Mia Medved in Taja Smukavec. Slovenski kajakašici sta v konkurenci kajakaških dvojcev zasedli sedmo mesto. To je bil tudi edini slovenski nastop v finalu A drugega tekmovalnega dne na Madžarskem.

Mia Medved in Taja Smukavec sta v kvalifikacijski skupini z dvema sekundama zaostanka za vodilnima Madžarkama Dominiko Toth in Karino Klaudio Biben zasedli četrto mesto in se brez težav uvrstili v naslednjo fazo tekmovanja. V polfinalni skupini sta veslali zelo dobro in ciljno linijo prečkali kot prvi, pred posadkama Avstralije in Poljske ter si tako zagotovili popoldanski nastop v finalu A na 1000 metrov. V finalu A sta na koncu priveslali do sedmega mesta. Za dvojno zmago so poskrbele Madžarke Lilla Katalin Szendy/Lisa-Maria Gamsjager ter Domnika Toth in Karina Klaudia Biben, tretji pa sta bili Poljakinji Martyna Klatt in Natalia Gawlik.

Šest slovenskih čolnov je svoje nastope zaključilo v polfinalu na 1000-metrski razdalji. Jan Markelj in Miha Fartek sta v prvi polfinalni skupini kajakaških dvojcev priveslala do četrtega mesta, v isti skupini sta bila Tit Faletič in Filip Toplikar osma. Blaž Jug je bil v polfinalni skupini kajakašev peti, Matej Toplikar pa sedmi. Prav tako sedmi je bil v polfinalu kajakašev, letnik 2000, tudi Luka Drol. V polfinalu kajakašic je veslala še Ula Valentič, a nato ostala brez rezultata. Metka Volk Štefič in Matic Ajdič sta obstala v kvalifikacijah.

Zadnji dan tekmovanj v Szegedu mlade sprinterje in sprinterke na mirnih vodah čakajo še preizkušnje na 500 metrov.