Jan 2020

Miha Fartek šesti v Győru

admin | Sre, 26.07.2017

Sprinter na mirnih vodah Miha Fartek je danes veslal v finalu B na 500 metrov olimpijskega festivala evropske mladine (EYOF) in priveslal do končnega šestega mesta. Mladi kajakaš, ki je včeraj tako v prvi kot drugi fazi kvalifikacij zmagal v svoji predtekmovalni skupini je danes dopoldne veslal v polfinalu, kjer je v cilj priveslal kot četrti, kar je pomenilo, da bo popoldne veslal v finalu B. V zadnji fazi preizkušenj na 500-metrski razdalji je veslal štiri sekunde hitreje kot v polfinalu, kar mu je prineslo drugo mesto v finalu B, skupno pa šesto mesto na tej razdalji. Od njega je bil v finalu B hitrejši le Danec Frederik Arve Jepsen. V finalu A se je zmage veselil Nemec Moritz Willi Florstedt, pred Rusom Nikito Bizovom in Madžarom Markom Opavszkyim.

V petek bodo v Győru na sporedu kvalifikacije na 200 metrov, kjer bosta znova veslala oba slovenska mirnovodaša, ki sta odpotovala na Madžarsko – Neja Vodopivec med kajakašicami in Miha Fartek med kajakaši. Sprinterska tekmovanja se bodo zaključila v soboto, ko bodo na sporedu polfinalne in finalne tekme na 200 metrov.

Foto: Slovenia Olympic Team

Eva Terčelj