Jan 2020

Mirnovodaš Miha Fartek do polfinala EYOF

admin | Tor, 25.07.2017

Na Madžarskem ta teden poteka olimpijski festival evropske mladine (EYOF), v okviru katerega je svoje mesto med desetimi športi našel tudi sprint na mirnih vodah. Slovenske barve v Gyoru zastopata kajakašica Neja Vodopivec in kajakaš Miha Fartek, ki sta uvodni dan tekmovanj nastopila na 500-metrski razdalji.

Na EYOF-u nastopajo mladi sprinterji iz 33 evropskih držav, zato je bil prvi dan namenjen kvalifikacijskim tekmovanjem, ki so dala imena tistih, ki jih bomo v sredo videli v polfinalih na 500-metrski razdalji. Dopoldne so potekale uvodne kvalifikacijske preizkušnje, kjer se je z zmago v svoji skupini izkazal Miha Fartek in brez težav napredoval v popoldansko drugo fazo kvalifikacij. Tudi tu je bil uspešen. Veslal je še hitreje kot zjutraj in se z najhitrejšim časom svoje skupine brez težav uvrstil v polfinale, ki bo na sporedu v sredo dopoldne. Popoldne bodo sledili še nastopi v finalu A in B.

Veslala je tudi Neja Vodopivec, edina slovenska predstavnica v ženski konkurenci. Žal je s svojimi nastopi na prvi izmed dveh tekmovalnih razdalj končala v kvalifikacijski fazi. V skupini je za zmagovalko Svenjo Larisso Hardy iz Nemčije zaostala za petnajst sekund in zasedla četrto mesto. V petek jo, prav tako pa tudi Miho Fartka, čakajo še kvalifikacije na 200 metrov.

Foto: EYOF Győr 2017 - Aliz Raczenbock

Eva Terčelj