Feb 2020

Mirnovodaši in spustaši premešali reprezentančne v

admin | Pon, 18.05.2009

Ljubljana - Slovenske kajakaše na mirnih vodah od 22. do 24. maja čaka svetovni pokal v Poznanu. Ekipa je sestavljena iz posrečene kombinacije spustašev in mirnovodašev, ki večinoma nastopajo v obeh disciplinah. Za spustaše bo vrhunec sezone EP v Valtelini (25. - 28. 6.), isti konec tedna pa bo v Brandenburgu tudi EP na mirnih vodah.

Direktor reprezentanc Andrej Jelenc je na današnji predstavitvi ekip pred tekmo v Poznanu obenem tudi predstavil novega glavnega trenerja mirnovodašev Nemca Ingolfa Beutla, ki je sicer še vedno obenem tudi selektor Švicarjev.

"Tri leta sodelujem s švicarsko zvezo, od januarja pa sodelujem tudi s slovensko zvezo. Moj cilj je, da bi s svojimi izkušnjami pomagal razviti mirnovodaše in jih pripeljati še do boljših rezultatov. Mislim, da lahko v kratkem času pridemo do lepih uspehov, saj že zdaj vidim napredek. Športniki so zelo nadarjeni in so obenem pripravljeni veliko delati, kar je najpomembnejše v tem športu," je poudaril Beutel, ki pravi, da zgledno sodeluje s trenerjem spustašev Srečkom Masletom in Dejanom Testenom, ki je tako trener slalomistov kot spustašev in mirnovodašev.

V Poznan bodo poleg Jerneja Župančiča Regenta odpotovali še Rok Kuk in svetovni prvak v spustu Lovro Leban - za oba bo vrhunec sezone EP do 23 let sredi julija -, Jernej Korenjak, prav tako se bo šel na 500-metrsko razdaljo preizkusit tudi Nejc Žnidarčič, a bo tako zanj kot za Korenjaka prioriteta letos spust.

"Z dosedanjim delom priprav sem zelo zadovoljen, saj so občutki dobri. Sicer prvi dve tekmi sezone nista bili idealni, prav tako ni bila idealna minula sezona, zato si ne upam dajati nekih napovedi. A prepričan sem, da se mi bo prej ko slej vse poklopilo," je dejal Župančič Regent, ki je tako končno dobil ustrezne partnerje za trening.

Svetovni prvak v spustu Lovro Leban, ki je iz slaloma in spusta presedlal na mirne vode, je dodal, da so se letos odločili, da bodo vse moči usmerili v mirne vode: "Za takšno potezo smo se odločili, ker ne želimo skakati iz discipline v disciplino. Zato bom izpustil letošnje EP v spustu, v prihodnji sezoni pa bom spet nastopil v spustu na svetovnem prvenstvu. Ne pogrešam preveč spusta, saj so občutki na tekmi enaki." Rok Kuk, ki letos prvič nastopa med člani, pravi, da je to sezono v svetovnem pokalu njegov cilj nabiranje izkušenj, potem pa se bo pripravljal na julijsko EP do 23 let.

Za spustaše bo sicer vrhunec sezone EP v Valtelini (25. - 28. 6.), kamor bodo bržčas odpotovali Nejc Žnidarčič, Jernej Korenjak, Jošt Zakrajšek in za ekipo tudi Grega Brovinsky ter Lučka Cankar; ekipa bo sicer dokončno določena po tekmi na Savi Dolinki 23. maja. Medtem pa bodo na EP na mirnih vodah isti konec tedna v Brandenburgu nastopili Župančič Regent, Rok Kuk, Lovro Leban, Špela Ponomarenko in Tea Kralj. (sta)

Eva Terčelj
Luka Božič