Dec 2019

Mirnovodaši začenjajo v Mantovi

admin | Sob, 24.04.2010

Slalomisti in spustaši so s tekmovanji že vstopili v novo sezono, mirnovodaše pa prva resnejša preizkušnja čaka to soboto in nedeljo. Na mednarodni regati v italijanski Mantovi, ki bo že dala prve odgovore, kdo bo član slovenske mirnovodaške reprezentance, bodo nastopili tako člani kot mladinci.

Mednarodno regato v Mantovi, ki je ena prvih spomladanskih regat, ekipe iz Srednje Evrope vselej izkoristijo za preverjanje pripravljenosti pred začetkom pomembnejših tekmovanj v novi sezoni, pa tudi za izbiro ekip, ki bodo nastopale na tekmah svetovnega pokala. S tem namenom bodo v Italiji nastopili tudi vsi kandidati za slovensko ekipo, z izjemo Špele Ponomarenko, ki je v reprezentanco že uvrščena in se v Zagrebu pripravlja na prvo tekmo svetovnega pokala v francoskem Vichyju (7. – 9. maj).

Na mednarodni regati bo tako v konkurenci deklet nastopila le Tea Kralj, ki letos računa na nastope v svetovnem pokalu in velikih tekmovanjih. Med kajakaši bodo v članski konkurenci nastopili Jernej Župančič Regent, Nejc Žnidarčič (ki si obeta veliko od nastopa na 200- metrski razdalji), novinec na mednarodnih mirnovodaških regatah Jošt Zakrajšek ter Lovro Leban in Rok Kuk, ki bosta poleg posamičnega nastopa tekmovala tudi v kajakaškem dvojcu. V Mantovi bodo svojo formo preizkusili tudi nekateri mladinci.