Feb 2020
NPTSČPS
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Mladi kajakaši peti v Rudnicah

admin | Pon, 28.07.2008

Praga, 26. julija (STA) - Najboljši mladi slalomisti na divjih vodah se te dni v Rudnicah merijo na svetovnem prvenstvu. Drugi dan tekmovanj so prireditelji podelili odličja v ekipnih vožnjah dvojcev in kajakašev. V konkurenci slednjih so Slovenci Martin Albreht, Aleš Jablanšček in Janez Kastelic osvojili peto mesto.

Slovenska trojica je v konkurenci 23 držav sicer merila še na kakšno mesto višje, saj je že v petek trener Matej Trampuž napovedal boj za visoka mesta. Po prvi vožnji so Albreht, Jablanšček in Kastelic za bronom zaostajali za nekaj več kot dve sekundi, na koncu pa so kljub "čisti" drugi vožnji (v prvi so si nabrali štiri kazenske sekunde) le zadržali peto mesto in za stopničkami zaostali dobrih šest sekund. S tem so ponovili uvrstitev z nedavnega EP v Solkanu. Sicer pa so zmagali so Francozi pred Poljaki in Slovaki.

Pričakovano so se slabše odrezali dvojci. Novi obrazi Matic Štrukelj in Matej Poljanec, Tilen Hvala in Nejc Rusjan ter Jernej Lesjak in Gašper Babnik, ki šele začenjajo pravo športno pot, so v konkurenci sedmih držav osvojili šesto mesto, za skromnejši dosežek je bila usodna predvsem velika napaka v prvi vožnji, ko so izpustili vratca. V drugo so dosegli četrti čas in končali kot šesti. Zmagali so Čehi pred Nemci in Poljaki.

Že dopoldne so kajakaši in dvojci veslali tudi v kvalifikacijah za jutrišnjo posamično tekmo. Vsem šestim čolnom se je uspelo prebiti v zaključni del tekmovanja, najvišjo uvrstitev pa je s šestim mestom dosegel Martin Albreht v K-1.

V polfinalu C-1 bodo v nedeljo slovenske barve branili ekipni svetovni prvaki Anže Berčič, Jure Lenarčič in Jernej Zupan, v ženskem K-1 pa Eva Terčelj, Dora Domajnko in Nina Slapšak.Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam