Nov 2019

Mladi slovenski mirnovodaši že končali EP v Atenah

admin | Tor, 01.08.2006

Atene, 29. julija (STA) - Evropsko prvenstvo mladincev in mlajših članov v kajaku in kanuju na mirnih vodah v Atenah se je za slovenske predstavnike že končalo. Petkove kvalifikacije na 500-metrski progi so sicer vsi uspešno prestali, toda nastopov je bilo nato konec v polfinalu. Višje cilje sta imela Jure Urbanc, edini slovenski predstavnik v konkurenci do 23 let, in Tea Kralj. Urbanc je v svoji polfinalni skupini kajakašev zasedel zadnje, deveto mesto, Kraljeva pa je mesto v finalu zgrešila za slabe tri sekunde in izpadla s šestim časom svoje skupine.

Med mladinci je v K-1 nastopil tudi Dražen Drinčič, v K-2 pa sta sodelovala Matej Blaževič in Matija Babič, toda oba čolna sta v svojih polfinalnih skupinah pristala prav na repu in se poslovila od tekmovanja.

Že v četrtek so Slovenci svoje nastope na 1000 m prav tako končali v polfinalih. Tako Tea Knap med kajakašicami kot tudi Drinčič med kajakaši sta v svojih polfinalnih skupinah zasedla zadnji, deveti mesti, s popolnoma enakim dosežkom pa sta tekmovanje končala tudi Blaževič in Babič v kajakaškem dvojcu. Še manj uspeha je imel Urbanc, ki je izpadel že v kvalifikacijah z zadnjim časom svoje skupine.

Osnovni cilj za večino slovenskih tekmovalcev je bil sicer realno postavljen - uvrstitev v polfinale -, saj so tokrat mladi mirnovodaši bolj kot ne le nabirali izkušnje.

Danes so v olimpijskem kajakaškem centru Schinias na sporedu finalne vožnje na 1000 m, v nedeljo pa še na pol krajši razdalji, v obeh primerih brez slovenskega predstavnika.

Več informacij: http://www.canoekayak.gr/efc2006/en/default.asp