Jul 2019

Mladim kajakašem dve srebrni medalji

admin | Sob, 12.07.2008

Solkan, 12. julija (STA) - Slovenski kanuisti in kajakašice so danes v Solkanu na mladinskem evropskem prvenstvu in prvenstvu do 23 let osvojili srebrni medalji v mladinski konkurenci. Zelo blizu so bili s četrtim mestom tudi kanuisti v konkurenci do 23 let, ki so osvojili četrto mesto.

Med kanuisti so morali Jure Lenarčič, Jernej Zupan, Anže Berčič v mladinski konkurenci priznati premoč le Nemcem, bron pa so osvojili Čehi Tudi za kajakašice Nino Slapšak, Doro Domajnko in Evo Terčelj so bile premočne Nemke, bron so osvojile Britanke. Slabše so se v mladinski konkurenci odrezali kanuisti v dvosedu in kajakaši, ki so se morali zadovoljiti s petima mestoma. V konkurenci C2 so se veselili Čehi, med kajakaši pa Poljaki.

Slabša je bila slovenska bera v konkurenci do 23 let. Med kanuisti je Sloveniji pripadlo četrto mesto za Poljaki, Čehi in Francozi, na tretje mesto pa so se prebili kanuisti v dvosedu, a so bile na startu le tri ekipe in tekma ni štela za EP. V ženski konkurenci Slovenija ni imela ekipe, kajakaši pa so bili šesti. Zmagali so Francozi.

Prvenstvo v Solkanu se bo končalo v nedeljo, ko bo ob 9. uri najprej na sporedu polfinale, ob 14. uri pa še finale.