Sep 2019

Mladinci najhitrejši tudi v sprintu

admin | Sob, 05.07.2008

Milano, 04. julija – Na reki Adda v italijanski Valtellini so mladi kajakaši ponovili uspeh iz klasičnega spusta. Zopet so zmagali v mošveni vožnji, tokrat v sprintu. Slovenska ekipa v sestavi Tim Kolar, Martin Albreht in Janez Kastelic je bila najhitrejša že po prvi vožnji. V drugi so dosegli enak rezultat, kot v prvi, kar je zadostovalo za osvojitev zlate medalje.  Njihov uspeh so dopolnili kanuisti Anže Berčič, Blaž Cof in Jure Lenarčič, ki so ponovno osvojili bron. Ženska ekipa pa je bila ponovno četrta.

Kajakaši so drugouvrščene Nemce premagali za pičlih 9 stotink sekunde, tretje mesto pa so osvojili Čehi.  Med kanuisti so prvo mesto dosegli Čehi, drugo Francozi in tretje Slovenci, ki so zaostali za dobrih 7 sekund. Ženska ekipa, v sestavi Dora Domanjko, Nina Slapšak in Eva Terčelj, je bila po prvi vožnji na drugem mestu, na koncu pa so zaostale za Francozinjami, Čehinjami in Nemkami.

V soboto bo na sporedu še zadnja disciplina evropskega mladinskega prvenstva v spustu, in sicer sprint posamično.

Rezultati: http://www.federcanoa.it/