Mar 2019

Mlajše selekcije zaključile Zimski pokal

admin | Čet, 26.02.2009

Ljubljana – Zimski pokal za mlajše kategorije se je v soboto, 14. februarja, zaključil s tekmo v Žusterni, kjer so se prvič med seboj pomerili tekmovalci iz mirnih in divjih vod.

Zimski pokal je bil v letošnji sezoni sestavljen iz štirih tekmovanj; novoletnega maratona v Kopru, spretnostnega poligona v Hrastniku in tekmovanja v duatlonu (tek in plavanje) v Žusterni. Poskusno je Kajakaška zveza Slovenije (KZS) organizirala tudi dodatno preizkušnjo v teku na smučeh na Pokljuki, vendar le-ta ni štela za skupno razvrstitev Zimskega pokala.

V prihodnje namerava KZS prilagoditi tekmovalni sistem, da bo združeval mlade športnike tako iz mirnih kot tudi divjih vod ter s pestrim programom tekmovanj v športih izven čolna pritegnil k sodelovanju čim večje število klubov. S tem bodo trenerji dobili tudi boljši vpogled v kakovost tekmovalne baze in zimsko obdobje obogatili z dodatnimi aktivnostmi in vsebinami.

Izide Zimskega pokala si lahko ogledate v rubriki Rezultati.