Jul 2020
NPTSČPS
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Na krumlovskem maratonu slovenski spustaši znova med najboljšimi

admin | Tor, 17.10.2017

Češki Krumlov je gostil tradicionalni kajakaški maraton, na katerem slovenski spustaši na divjih vodah vsako leto dosegajo odlične rezultate. Enako je bilo tudi letos. Kot uvod v tradicionalno maratonsko preizkušnjo, ki je privabila kajakaše, kajakašice in kanuiste iz več kot 20 držav, so organizirali tudi sprintersko tekmovanje v centru mesta.

Za odlično drugo mesto na sprinterski tekmi je poskrbel Vid Debeljak, ki je na 200-metrski progi premoč priznal le Avstrijcu Christophu Kornfeindu. V finalu kajakašev je veslal tudi Anže Urankar, a so ga v odločilni vožnji dneva nato žal diskvalificirali. Tretje mesto je osvojil Čeh Vojtech Zapletal. V četrtfinalu je veslal tudi naš obetavni kajakaš Urban Novak, a s tretjim časom svoje četrtfinalne skupine žal ni ujel napredovanja v polfinale.

Že dan kasneje se je član Kanu kluba Simon veselil velikega uspeha. Urban Novak je namreč s progo maratona opravil v dveh urah, 24 minutah in 21 sekundah, kar mu je prineslo zanesljivo zmago v konkurenci mladincev. Od najbližjega zasledovalca v svoji kategoriji Čeha Romana Ivaneka je bil namreč hitrejši za tri minute. Dober rezultat je Novak postavil tudi v absolutni konkurenci, saj je ciljno linijo prečkal kot 26.

Zmaga Urbana Novaka ni bil edini odličen dosežek slovenskih predstavnikov na 36-kilometrski progi med Vyšim Brodom in Češkim Krumlovom. V članski konkurenci kajakašev je tretje mesto osvojil Simon Oven. Ljubljanskega spustaša sta prehitela le Nemec Nico Paufler in Irec Tom Brennan.

Na zmagovalni oder pa se je s tretjim mestom zavihtel tudi Maks Frančeškin, ki je v mešanem dvojcu moči združil s Čehinjo Marie Mašinovo. V tej kategoriji sta zmagala Nizozemca Pascal Lucker in Eef Haaze, drugo mesto pa sta si priveslala Nemca Andreas Heilinger in Ines Bauerle.Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam