Jun 2020
NPTSČPS
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Nejc Polenčič tretji v kvalifikacijah evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v slalomu

admin | Čet, 04.07.2019

Na Slovaškem, natančneje v Liptovskem Mikulašu, se je danes s kvalifikacijami kanuistov in kajakašic začelo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Nastopilo je dvanajst slovenskih predstavnikov, ki so bili polovično uspešni. Najboljši rezultat kvalifikacij je s tretjim časom postavil kanuist Nejc Polenčič.

Nejc Polenčič je že v zadnjih dveh sezonah na mladinskih prvenstvih opozarjal nase z dobrimi vožnjami in rezultati. Enako je bilo tudi tokrat v mestu, od koder prihajajo številni izjemni slalomisti na divjih vodah, na čelu z večkratnim dobitnikom olimpijskih kolajn Michalom Martikanom. Kanuist Polenčič je v prvi kvalifikacijski vožnji mladincev postavil tretji čas in se tako brez težav uvrstil v sobotni polfinale. Pred njim sta bila le Francoz Adrien Fischer in Španec Pau Echaniz.

Preostala slovenska kanuista v konkurenci mladincev sta morala na progo še drugič, saj sta v prvi vožnji oba prejela 50 kazenskih sekund. V drugo, ko si je mesto v polfinalu zagotovila le še peterica, pa sta bila zanesljiva. Juš Javornik je bil namreč najboljši, Jaka Bernat pa je imel tretji rezultat.

S prvim kvalifikacijskim nastopom si je mesto med polfinalistkami priveslala kajakašica Lea Novak. V konkurenci do 23 let je imela deseti čas kvalifikacij. Zmagala je Čehinja Tereza Fišerova, druga je bila Francozinja Marjorie Delassus, tretja pa Nemka Anna Faber.

V konkurenci kajakašic sta slovenske barve zastopali še Sara Belingar in Daša Grešak, obe sicer še mladinki. Belingarjeva, ki ima z mladinskih prvenstev izkušnje že iz lanskega leta je bila v prvo 20., Daša Grešak, za katero je to prvo največje mladinsko tekmovanje, pa je bila 33. Obe sta se na progo podali še v drugo, a žal obstali v kvalifikacijah. Sari sta zmanjkali dve mesti, saj je bila sedma, Daša pa je bila v drugo 20.

V polfinalu kajakašic bomo imeli dve mladinki. Lanskoletna svetovna mladinska prvakinja in evropska podprvakinja Eva Alina Hočevar je v prvem nastopu prejela 50 kazenskih sekund, a je bila v drugo najboljša izmed vseh, z doseženim časom bi bila v prvem nastopu tretja, tako da si je zagotovila mesto med polfinalistkami. Tam bo veslala tudi Zala Zanoškar, ki je v prvo prav tako prejela 50 kazenskih sekund, v drugo pa dosegla tretji čas. Žal je v kvalifikacijah z nastopom zaključila Helena Domajnko, ki je bila 30. v prvem in sedma v drugem nastopu.

V kvalifikacijah je zmagala Britanka Bethan Forrow, druga je bila Čehinja Antonie Galuškova, tretja pa Rusinja Elizaveta Terekova.

Manj uspešni so bili kanuisti v konkurenci do 23 let, saj so vsi obstali v kvalifikacijah. Klemen Vidmar je imel 25. in 7. rezultat kvalifikacij, Tine Kancler je bil 26. in osmi, Urh Turnšek pa 32. in 17. V tej konkurenci je s kvalifikacijsko progo najbolje opravil domačin Martin Dodok, drugi je bil Čeh Vaclav Chaloupka, tretji pa še en Slovak Marko Mirgorodsky.

V petek zjutraj sledijo kvalifikacije kanuistk in kajakašev v obeh starostnih kategorijah, popoldne pa še ekipne tekme.

 

 

Spletni prenos: https://www.youtube.com/CanoeEurope

 

Rezultati v živo: http://siwidata.com/canoelive/ - /live/eca/1489Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam