Nov 2019

Nina Mozetič solkansko tekmo spremljala s tribune

admin | Sob, 04.04.2009

Solkan – Z današnjimi kvalifikacijami v Solkanu, ki gosti tekmo za ICF world ranking series slalomistov na divji vodi, je med vsemi tekmovalci najbolj suvereno opravil slovaški kanuist Matej Benuš. Slovenci bodo imeli na štartu jutrišnjega polfinala med kajakaši pet, med kanuisti šest, med kajakašicami štiri in med kanuji dvosedi tri čolne.

V številčno najbolj zapolnjeni kategoriji je prvi čas kvalifikacij postavil olimpijski prvak, Nemec Alexander Grimm, najboljši Slovenec je bil Jure Meglič, ki je bil četrti, sledili so mu Dejan Kralj na šestem, Peter Kauzer na devetem, Matic Lesjak na enajstem in Janoš Peterlin na 18. mestu. V nadaljnje tekmovanje se uvrsti 20 najboljših.

Pri kanuistih je v obeh vožnjah postavil najhitrejši čas vselej nevarni Matej Benuš, ki ni popuščal niti za milimeter. Slovensko čast je reševal veteran Simon Hočevar, ki je že v prvo pokazal (4. čas), da še vedno ni pozabil sukati vesla, nato pa v drugi vožnji svoj čas še izboljšal in pristal na tretjem mestu. Jošt Zakrajšek je končal na osmem, Dejan Stevanovič na desetem, Jure Lenarčič na 12., Anže Berčič na 14. in Nejc Karavanja na 17. mestu.

Pri ženskah so prevladovale Nemke, saj je prvih sedem mest, z izjemo tretjega, ki si ga je izborila mladinska svetovna prvakinja Eva Terčelj, pripadlo prav njim. Najhitrejša je bila Jenifer Bongardt, medtem ko so si jutrišnji nastop od Slovenk zagotovile še Nina Slapšak (8. mesto), Urša Kragelj (9. mesto) in Dora Domanjko (17. mesto). Nina Mozetič se je dan pred tekmo na treningu poškodovala ramo, zato je nastop izpustila in čaka na pregled z ultrazvokom, ki bo povedal kaj več. Čeprav Nina ni mogla nastopiti, si je tekmo vseeno z velikim zanimanjem ogledala s tribune.

V kanuju dvosedu presenečenj ni bilo, saj sta bila najboljša brata Ladislav in Peter Skantar. Najboljša Slovenca sta bila Urban Jarc in Blaž Oven, ki sta osvojila tretje mesto, na četrtem sta jima sledila Luka Slapšak in Gašper Babnik ter na petem še brata Jure in Anže Janežič.

Celotni rezultati in jutrišnja štartna lista so na voljo na: