Nov 2019

Nov finale B za Kuka in Lebana

admin | Ned, 22.08.2010

Poznan, 20. avgusta (STA) - Slovencem na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Poznanu tudi drugi dan tekmovanj ni šlo prav po željah. Še najbolje sta se odrezala Rok Kuk in Lovro Leban v kajakaškem dvojcu, saj sta se na 500 metrov uvrstila v nedeljski finale B.

Leban in Kuk, ki sta se tudi v četrtek na 1000 metrov prebila v sobotni boj za uvrstitev med desetim in 18. mestom, sta na svoji manj priljubljeni razdalji v kvalifikacijah začela s petim časom kvalifikacijske skupine. V polfinalu sta imela nato četrti čas skupine in se bosta v nedeljo merila v finalu B.

Malce slabše se je odrezal Jošt Zakrajšek, ki je med kajakaši na 500 metrov najprej v kvalifikacijski skupini zasedel sedmi čas in se prebil v polfinale, kjer pa se mu ni uspelo prebiti do želenega cilja, torej do finala B, saj je bil v svoji skupini šele osmi.

Še najslabše pa se je odrezala Špela Ponomarenko, ki je - prav tako na 500 m - izpadla že v kvalifikacijah. Toda za Primorko je bil start na polkilometrski razdalji le priprava za sobotne kvalifikacije na njej najljubših 200 m. V tej disciplini pa bi se Ponomarenkova morala resno spogledovati tudi s finalom A.

V parakajaku se je danes na 200 m preizkusil tudi Gal Jakič, ki je na koncu zasedel zadnje, deveto mesto.