Jul 2020
NPTSČPS
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Ob prihodu Žnidarčiča in Zakrajška je v letališki

admin | Sre, 11.11.2009

Brnik - Na letališču Jožeta Pučnika je bilo sinoči vse prej kot mirno - pa ne zaradi izgredov, temveč zaradi vrnitve domov kanuista Jošta Zakrajška ter kajakaša Nejca Žnidarčiča, ki sta kraljevala v Tansmaniji. Nejc je na šestih tekmah osvojil šest kolajn, Jošt le eno manj, oba pa sta zmagala tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala v spustu.


Junaka, ki sta pred dnevi osvojila prvo mesto v svetovnem pokalu na divjih vodah, so na brniškem letališču pričakali svojci, prijatelji ter zvesti navijači, ni pa manjkala niti slovenska pesem v spremstvu harmonike in kitare. Tako za kanuista Zakrajška kot kajakaša Žnidarčiča se je letošnja sezona s tekmami v Tansmaniji končala z zgodovinskim podvigom, ki ga doslej ni zabeležil še nihče, saj sta celotno svetovno konkurenco dobesedno ponižala s svojo premočjo. Malo za šalo: če bi o njiju snemali film po vzoru »The Bourne Supremacy« (Bournova premoč), bi zaradi njune zvrhane bere kolajn, ki sta jih prinesla s seboj v Slovenijo, lahko film nosil naslov »The Žnidarčič and Zakrajšek Supremacy«.


Svojci, podporniki, navijači, prijatelji in vsi ljubitelji kajakaškega športa so Bunki in Gnidi pripravili prisrčen sprejem, s hrano in jedačo, ko pa sta se fanta končno prikazala na vratih, kjer je pisalo 'PRIHODI', pa je čakalnico ljubljanskega letališča napolnilo ploskanje, vzklikanje in skandiranje. Fanta sta sicer pričakovala nekaj ljudi, a tako številčne zasedbe navijačev in vseh ostalih, pa vendarle ne.

Čestitke so deževale, toda prvi je Nejcu in Joštu čestital kar pilot, ki ju je 'pripeljal' domov iz Muenchna. Oče Nejca Žnidarčiča si je od ponosa na glavo napisal 'KAPO DOL', napis pa do prihoda »zmagovalne dvojice« skrival pod klobukom. Ko sta Nejc in Jošt le prispela se jima je poklonil in snel klobuk z glave. Seveda ni manjkalo navijaških transparentov, tudi fan kluba obeh tekmovalcev seveda nista izostala... Fantoma so poleg številnih daril, vročili tudi torto, na kateri sta bila oba – kanuist Zakrajšek in kajakaš Žnidarčič.


Toda za oba spustaša so tekme v Tasmaniji praktično že preteklost, saj sta z mislimi že pri novi sezoni. Oba kujeta načrte za nastope v spustu in na mirnih vodah, z mislimi pa sta vseeno tudi že nekoliko dlje, saj ne skrivata ambicij po nastopu na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu.

 Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam