Dec 2020

Osmerica uspešna v Krakovu

admin | Čet, 18.08.2005

Krakov, 18. avgusta (STA) - V poljskem Krakovu se je s kvalifikacijami kajakašic in kanuistov začelo evropsko prvenstvo mladincev in mlajših članov v slalomu na divjih vodah. Uvodni dan se je od 12 slovenskih tekmovalcev v nedeljski polfinale prebila osmerica. Najuspešnejša je bila Nina Mozetič, ki je v konkurenci U23 zasedla 10. mesto. Mesto slabše se je odrezala mladinka Urša Kragelj, pri mlajših članih je v C-1 Marko Mihelič dosegel 13. čas kvalifikacij, pri mladincih pa se je izmed treh Slovencev v nadaljnje tekmovanje uspelo prebiti le Benjaminu Savšku (19.).

V nedeljo bo v polfinalu mlajših članov nastopal še Jošt Zakrajšek, ki je bil 17., Aljaž Kulovec pa je izpadel s 23. dosežkom. Najslabše so opravili mladinci, saj sta izven trideseterice za las ostala Jernej Zupan (31.) in Marcel Zver (32.). Edine s stoodstotnim izkupičkom so mladinke v K-1, saj sta poleg Kragljeve napredovali tudi Nika Mozetič (18.) in Katja Svoljšak (20.). V nedeljo bo tekmovala tudi mlajša članica Kaja Puhan, ki je kvalifikacije opravila z 18. časom, Nina Mihelič pa se je s 25. že poslovila.

V petek so na vrsti kvalifikacijske vožnje dvojcev in kajakašev, v soboto bodo moštvene tekme, v nedeljo pa polfinali in finali posamičnih preizkušenj.

Več informacij na: http://slalom.pzkaj.pl

Eva Terčelj