Jun 2020

Otok Funen in 300 kilometrov veslanja

admin | Tor, 03.03.2009

Ljubljana – Za vse navdušene kajakaše mirnih voda in seayaka – 300 kilometrska preizkušnja veslanja po mirnih ali nemirnih valovih morja, med bliskanjem, grmenjem, deževjem in ostalimi sitnostmi ter lepotami, s katerimi se bodo  udeleženci Sea Challenge Fyn spopadali na poti od Svendborga do Svendborga.

Največji danski izziv, 300 kilometrsko veslanje okoli otoka Funen, organizirajo vsako leto poleti natanko ob istem času – v 31. tednu tekočega leta (od 26 julija do 2. avgusta). Tekmovanje, ki poteka v okviru odprtega državnega prvenstva Danske za kajakaše v seayakih, je po svetu že dobro znano, prireditelji pa si vsako leto prizadevajo na preizkušnjo zvabiti čim številčnejšo mednarodno udeležbo. Vzdržljivostni maraton traja sedem dni, kajakaši pa morajo razdaljo premagati v sedmih etapah, dokler ne obkrožijo otoka Funen.

Sea Challenge Fyn je idealen za vse tiste, ki imajo radi avanture in potovanja (sploh v čolnu), imajo v sebi tekmovalno žilico, ob koncu dneva pa z veseljem še malo poklepetajo v dobri družbi. Dodaten čar predstavljajo seveda še slikovita pokrajina, mir in spokojnost veslanja po kristalno čistem morju in pa nepozabni sončni vzhodi in zahodi. Vseeno pa dirka, kljub temu, da zveni izjemno idilično, ni primerna za neizkušene veslače in tiste, ki niso v dobri telesni formi, saj gre za resno in zahtevno preizkušnjo oziroma tekmovanje.

Za več informacij si oglejte spletno stran:
www.seachallengefyn.dk/eng

Eva Terčelj