Jun 2019

Oven, Novakova in Cof državni prvaki v klasičnem spustu

admin | Sob, 06.04.2019

Na Savi Dolinki je danes potekalo državno prvenstvo v klasičnem spustu na divjih vodah, hkrati pa tudi prva članska izbirna tekma za sestavo reprezentance, ki bo maja nastopala na evropskem prvenstvu v spustu na divjih vodah v Trnovem ob Soči, septembra pa na svetovnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah v Španiji. Državne naslove v klasičnem spustu so si priveslali kajakaš Simon Oven, kajakašica Ajda Novak in kanuist Blaž Cof.

Na Savi Dolinki pri Šobcu je potekalo člansko državno prvenstvo v klasičnem spustu na divjih vodah. Pri kajakaših je po pričakovanjih zmagal aktualni svetovni prvak v tej divjevodaški disciplini Simon Oven. Tekmovalec Kajak kanu kluba Ljubljana je bil petnajst sekund hitrejši od aktualnega svetovnega prvaka v sprintu na divjih vodah Nejca Žnidarčiča, na tretje mesto pa je priveslal svetovni prvak v sprintu na divjih vodah iz leta 2017 Anže Urankar.

V konkurenci kajakašic si je naslov državne prvakinje v klasičnem spustu priveslala Ajda Novak. Na drugo mesto se je uvrstila lanskoletna svetovna mladinska prvakinja v slalomu na divjih vodah Eva Alina Hočevar, tretja pa je bila Helena Domajnko.

Po pričakovanjih se je razpletla tudi preizkušnja kanuistov, kjer je zmagal aktualni svetovni prvak v sprintu na divjih vodah v tej kategoriji Blaž Cof. Na drugo mesto je priveslal Martin Gale, tretji pa je bil Simon Hočevar.

V konkurenci mladincev je med kajakaši zmagal Vid Oštrbenk, pred Urbanom Novakom in Ulanom Valantom. Med kajakašicami je bila najboljša mladinka Eva Alina Hočevar, druga je bila Helena Domajnko, tretja pa Ana Šteblaj. Med kanuisti je bil najboljši mladinec Martin Gale, drugi je bil Nejc Gradišek, tretji pa Maj Oštrbenk. Na startu sta bili tudi dve mladinski posadki v dvojcu. Gradišek in Gale sta ciljno linijo prečkala hitreje kot brata Oštrbenk.

Tekmovali so tudi veterani, kjer je slavil Željko Petrić, pred Jožetom Hafnerjem in Dejanom Ozbetičem.

Potekale so tudi ekipne tekme, kjer so v članski konkurenci kajakašev prepričljivo zmagali kajakaši KKK Ljubljana Tim Novak, Anže Urankar in Simon Oven, drugi so bili tekmovalci KKK Tacen Aljaž Dimič, Matic Firm in Vid Debeljak, tretji pa člani KK Soške elektrarne Jakob Šavli, Erazem Šavli in Matevž Manfreda. Slednji so zmagali v konkurenci mladincev, kjer so bili drugi tekmovalci KKK Ljubljana Ulan Valant, Tjaš Kupsch in Matevž Kampjut. Kot tretje v mladinski konkurenci so v cilj priveslale kajakašice KKK Ljubljana Helena Domajnko, Ana Šteblaj in Živa Jančar, četrti pa so bili kajakaši KKK Krško Simon Škof Ojeda, Tilen Zorko in Matija Preskar.

Prihodnji konec tedna spustaše na divjih vodah čakajo nove tekme, in sicer na Kolpi.

Foto: Kajak kanu klub Ljubljana